Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Οδηγίες στους ταξιδιώτες για τον κορονοϊό
[Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Οδηγίες στους ταξιδιώτες για τον κορονοϊό

[Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Οδηγίες στους ταξιδιώτες για τον κορονοϊό

Για εξαιρετικά μικρό κίνδυνο εμφάνισης στην Κύπρο περιστατικών μόλυνσης από το νέο στέλεχος κορονοϊού κάνουν λόγο οι ιατρικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας του κυπριακού υπουργείου Υγείας, έπειτα από σύσκεψη που έγινε και λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σημειώνεται ότι ο ιός εκδηλώθηκε στην πόλη Γουχάν στην Κίνα, όπου εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας, με τις υγειονομικές Αρχές της Κίνας να ανακοινώνουν στις 9 Ιανουαρίου 2020 ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κορονοϊού.

Η συμπτωματολογία αφορά οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, με πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων όπως πυρετός, βήχας και δύσπνοια. Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο έχει επιβεβαιωθεί. Η υποψία λοίμωξης από τον πιο πάνω νέο κορονοϊό προϋποθέτει ταξίδι στην πόλη Γουχάν ή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα από την ημέρα επιστροφής μέχρι και 14 μέρες μετά.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ δεν υπάρχουν περιορισμοί, προς το παρόν, σε σχέση με ταξίδια ή συστάσεις για έλεγχο στις πύλες εισόδου των χωρών που δεν έχουν απευθείας πτήσεις από την Κίνα, όπως η Κύπρος.

Ωστόσο, σε περίπτωση αναγκαίου ταξιδιού προς την Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Γουχάν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, συστήνεται στο κοινό:

  • Η ενημέρωση για την κατάσταση στην περιοχή και η τήρηση των υγειονομικών οδηγιών των τοπικών Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας
  • Η αποφυγή επαφής με τα ζώα (ζωντανά ή νεκρά) και εκκρίσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!