Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κυπριακό: Συνέχεια διαβουλεύσεων, δεν αποκλείεται συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί
[Η Ναυτεμπορική]: Κυπριακό: Συνέχεια διαβουλεύσεων, δεν αποκλείεται συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

[Η Ναυτεμπορική]: Κυπριακό: Συνέχεια διαβουλεύσεων, δεν αποκλείεται συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Παραγωγική ήταν η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με την ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος ανέφερε ότι η ίδια θα κρίνει αν και πώς θα υπάρξει συνέχεια των διαβουλεύσεων αύριο Δευτέρα, μη αποκλείοντας και κοινή συνάντηση των δύο ηγετών με την κ. Λουτ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «παρουσίασε τις θέσεις του και τη θετική προσέγγισή του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων». Προσέθεσε ότι «ήγειρε βεβαίως, όπως ήταν αναμενόμενο, και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, καθώς και γενικότερα τις προκλήσεις από τουρκικής πλευράς, όπως βέβαια και το μέγα θέμα που δημιουργείται από τις παράνομες επεμβάσεις και τις εξαγγελίες που γίνονται σχετικά με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου».

Η κ. Λουτ, συνέχισε, «θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, κ. Μουσταφά Ακιντζί και ενδέχεται να υπάρξει αύριο περαιτέρω συνέχεια των διαβουλεύσεων, χωρίς να αποκλείεται, αν αυτό θα είναι υποβοηθητικό, και μια κοινή συνάντηση».

Σε ερώτηση αν η κ. Λουτ έδειξε να προβληματίζεται από τις τουρκικές προκλήσεις και ιδιαίτερα τις τελευταίες κινήσεις για τα Βαρώσια, ο κ. Προδρόμου απάντησε ότι ο Πρόεδρος «έχει εγείρει αυτά τα θέματα, τα οποία βεβαίως λαμβάνονται υπόψη στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Αυτή την στιγμή, είπε, «και με δεδομένο ότι πιθανώς αύριο θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις είναι καλύτερα να περιοριστούμε σ΄ αυτά τα οποία γνωρίζουμε σήμερα».

Σε ερώτηση αν η κ. Λουτ μετέφερε κάποιο μήνυμα από τον γγ του ΟΗΕ ή προτάσεις για να σπάσει το αδιέξοδο, ο κ. Προδρόμου απάντησε ότι «η κ. Λουτ έχει οδηγίες και εντολή από τον γγ των Ηνωμένων Εθνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!