Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κυπριακό: «Η καλύτερη ομάδα που υπήρξε ποτέ»
[Η Ναυτεμπορική]: Κυπριακό: «Η καλύτερη ομάδα που υπήρξε ποτέ»

[Η Ναυτεμπορική]: Κυπριακό: «Η καλύτερη ομάδα που υπήρξε ποτέ»

Αναλυτικό άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung για τη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί με αντικείμενο την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή:

«Υπήρξαν τόσες άκαρπες προσπάθειες επανένωσης, τόσες αποτυχημένες σύνοδοι κορυφής, ειρηνευτικά σχέδια τα οποία απορρίφθηκαν που χάνει κανείς το λογαριασμό. Τώρα οι δυο πολιτικοί καλούνται να ξαναπροσπαθήσουν και μπορεί να πει κανείς ότι ίσως είναι η καλύτερη ομάδα που υπήρξε ποτέ. Δυστυχώς όμως αυτό δεν εγγυάται την επιτυχία. Πολλά εξαρτώνται κυρίως από τον Ακιντζί. Μπορεί και οι δυο να θεωρούνται υποστηρικτές της ειρήνης αλλά η θέση του Ακιντζί είναι πολύ πιο δύσκολη. Ο Αναστασιάδης εκπροσωπεί μια χώρα της ΕΕ, ο συνομιλής του όμως ένα κράτος το οποίο ουσιαστικά δεν υπάρχει αφού αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος αναφέρεται στη σταδιοδρομία του τουρκοκύπριου πολιτικού και σχολιάζει ότι σε πολλές περιπτώσεις ακολούθησε το δρόμο της συμφιλίωσης και αντιστάθηκε στην τουρκική κυβέρνηση.

«Και τώρα η Άγκυρα του δημιουργεί και πάλι προβλήματα. Η Τουρκία πραγματοποιεί γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στα ανοιχτά της Κύπρου. Το ίδιο κάνουν και οι Ελληνοκύπριοι που αισθάνονται ότι το δίκιο είναι με το μέρος τους και δεν θέλουν ούτε να το συζητήσουν με την απέναντι πλευρά. Η ΕΕ θεωρεί ότι οι Τούρκοι είναι οι προβοκάτορες. Ο Ακιντζί προσπαθεί σε αυτή τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, ανάμεσα στις δυο πλευρές, να κάνει ό,τι καλύτερο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!