Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνηση στα containerships δρομολογεί η Costamare
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνηση στα containerships δρομολογεί η Costamare

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνηση στα containerships δρομολογεί η Costamare

Νέες επενδύσεις στα containerships προωθεί η Costamare. Στη φωτογραφία το πλοίο «Triton» της εταιρείας.

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Έτοιμη για νέες επενδύσεις στον τομέα των containerships εμφανίζεται η Costamare, η οποία στο εξάμηνο του 2019 πέτυχε να αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία της.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία συμφερόντων οικογένειας Κωνσταντακόπουλου πέτυχε εξαιρετικές ναυλώσεις για τα πλοία της, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 26,2 εκατ. δολ. ή 0,23 δολ. ανά μετοχή στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, από 10,46 εκατ. δολάρια το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Σε επίπεδο εξαμήνου τα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 39,8 εκατ. δολάρια, ή 0,35 δολ. ανά μετοχή, έναντι των 23,8 εκατ. δολαρίων που είχε καταγράψει το α’ εξάμηνο του 2018.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Γρηγόρης Ζήκος στο conference call για τα οικονομικά αποτελέσματα της Costamare, στην ελληνική ναυτιλιακή, που είναι εισηγμένη στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, κοιτάζουν αυτήν τη περίοδο για νέες επενδύσεις.

Επίσης ο ίδιος σχολίασε ότι αυτή την περίοδο ο συγκεκριμένος κλάδος έχει λιγότερο ανταγωνισμό σε σχέση με το παρελθόν αναφορικά με το επενδυτικό κομμάτι. «Πρέπει να πω ότι συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια ο ανταγωνισμός που αντιμετωπίζουμε είτε σε επίπεδο νεότευκτων πλοίων είτε στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων, σήμερα είναι πολύ μικρότερος», σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι σήμερα υπάρχουν λιγότεροι πλοιοκτήτες που έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με την οποία θα χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις στον συγκεκριμένο τύπο πλοίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!