Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνημα Αλλαγής για Ποινικό Κώδικα: Η κυβέρνηση να αποσύρει κάθε προβληματική ρύθμιση
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνημα Αλλαγής για Ποινικό Κώδικα: Η κυβέρνηση να αποσύρει κάθε προβληματική ρύθμιση

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνημα Αλλαγής για Ποινικό Κώδικα: Η κυβέρνηση να αποσύρει κάθε προβληματική ρύθμιση

«Ουσιαστική διαβούλευση» και απόσυρση «κάθε προβληματικής ρύθμισης που μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπτώσεις ακόμη και σε εκκρεμείς δίκες» ζητεί το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του για τις προτεινόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

«Η αναμόρφωση της ποινικής νομοθεσίας αποτελεί ιστορική και κοινωνική αναγκαιότητα στην οποία πρώτο το ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε, ήδη από το 2010, αναλαμβάνοντας τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Κι όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε τέσσερα χρόνια να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αφού πλέον έχει εισέλθει σε περίοδο αμετάκλητης αποδρομής» επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του.

Το κόμμα καλεί την κυβέρνηση «να αναλογιστεί τη σοβαρότητα του ζητήματος για την ασφάλεια του πολίτη και την προστασία του κοινωνικού συνόλου» και τονίζει ότι η αναμόρφωση της Ποινικής Δίκης αποτελεί θεμελιώδη συνθήκη ενίσχυσης του Κράτους Δικαίου.

«Κανείς δεν δικαιούται πια να αναλώνεται σε ιδεοληψίες και ποινικούς λαϊκισμούς του παρελθόντος» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!