Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η κινεζική μείωση παραγωγής χάλυβα πιέζει τους ναύλους σε bulker capes
[Η Ναυτεμπορική]: Η κινεζική μείωση παραγωγής χάλυβα πιέζει τους ναύλους σε bulker capes

[Η Ναυτεμπορική]: Η κινεζική μείωση παραγωγής χάλυβα πιέζει τους ναύλους σε bulker capes

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Η πορεία των εισαγωγών σιδηρομεταλλεύματος από την Κίνα, τις τελευταίες 40 ημέρες του έτους, θα καθορίσει ουσιαστικά το κλείσιμο του 2019 για τα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, με μεταφορική δυνατότητα άνω των 150.000 τόνων.

Τα αποκαλούμενα στη ναυτιλία «capes» έχουν επηρεαστεί αρνητικά τον τελευταίο μήνα από τις χαμηλές εισαγωγές, ενώ παράλληλα έχασαν και τη δυναμική που τους έδινε η αύξηση των εξαγωγών χάλυβα από τη Βραζιλία τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Bimco, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου η παραγωγή χάλυβα στην Κίνα υποχώρησε, για πρώτη φορά τους τελευταίους 21 μήνες, κατά 1 εκατ. τόνους, 1,2% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018. Η συνολική εικόνα φέτος δεν είναι αρνητική για τον κινεζικό χάλυβα. Η παραγωγή εντάθηκε και τους πρώτους 10 μήνες του έτους σε κινεζικά εδάφη, με τις παραγόμενες ποσότητες να φθάνουν τους 829 εκατ. τόνους, αριθμός κατά 6% υψηλότερος συγκριτικά με το 10μηνο του 2018. Στην πραγματικότητα, επισημαίνει η Bimco, σε ετήσια βάση, η κινεζική παραγωγή αυξάνεται σταθερά από το 2014 και μετά.

Η αιτία

Αναφορικά με τη μείωση του ρυθμού παραγωγής, που καταγράφεται μέσα στον Νοέμβριο, οι αναλυτές της Bimco εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στην επιβράδυνση του κινεζικού ΑΕΠ, σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνουν στην Κίνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!