Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Στρατιωτική μεγαλοπρέπεια για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Στρατιωτική μεγαλοπρέπεια για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Στρατιωτική μεγαλοπρέπεια για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας

Την αυξανόμενη δύναμή της, την κρίσιμη μάλιστα περίοδο που οι προκλήσεις γιγαντώνονται, αφενός με τις βίαιες πλέον διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ που συνεχίζονται σχεδόν τέσσερις μήνες και αφετέρου με τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ που εξακολουθεί να μαίνεται, γιόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια σήμερα η Κίνα.

Η πολυαναμενόμενη μεγάλη παρέλαση, με την επίδειξη του τεράστιου στρατιωτικού εξοπλισμού και την ανάπτυξη χιλιάδων στρατευμάτων διήρκεσε δύο ώρες. Στην ομιλία του, ο Κινέζος πρόεδρος πέρασε το μήνυμα που ήθελε να ακουστεί με αφορμή την επέτειο για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

«Καμία δύναμη δεν μπορεί να ταρακουνήσει τα θεμέλια αυτού του μεγάλου έθνους. Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει την Κίνα και τους Κινέζους από το να προχωρήσουν μπροστά με αποφασιστικότητα», τόνισε ο Σι Τζινπίνγκ από την Τιενανμέν, εκεί όπου την 1η Οκτωβρίου του 1949, ο Μάο Τσετούνγκ κήρυξε την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Με το τέλος της ομιλίας του, ο Κινέζος πρόεδρος επέστρεψε στη θέση του για να παρακολουθήσει την πορεία των τανκς, των drones και των πυραύλων. Μεταξύ αυτών, και ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος DF-41, που μπορεί να μεταφέρει αρκετές πυρηνικές κεφαλές και να φτάσει μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!