Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Στο φως το μεγαλύτερο αρχαίο νεκροταφείο παιδιών
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Στο φως το μεγαλύτερο αρχαίο νεκροταφείο παιδιών

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Στο φως το μεγαλύτερο αρχαίο νεκροταφείο παιδιών

Εκατόν δέκα συνολικά τάφοι παιδιών, ηλικίας πάνω από 2.000 ετών, ανακαλύφθηκαν στη βόρεια επαρχία Hebei. Το νεκροταφείο βρίσκεται κοντά στα ερείπια της πόλης Fudi στην Huanghua της επαρχίας Hebei και χρονολογείται μεταξύ της περιόδου των Εμπόλεμων Κρατών (475 – 221 π.Χ.) και της βασιλείας του αυτοκράτορα Wu (156-87 π.Χ.) της δυναστείας των Han.

Ο Zhang Baogang, επιμελητής του Μουσείου της πόλης Huanghua, δήλωσε ότι οι τεφροδόχοι ήταν πήλινοι και ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο αρχαίο νεκροταφείο που βρέθηκε ποτέ στην Κίνα.

«Τα κεραμικά φέρετρα θάφτηκαν τρία μέτρα κάτω από το έδαφος. Τα περισσότερα από τα κρανία είχαν διατηρηθεί καλά επειδή τα υλικά των κεραμικών φέρετρων βοήθησαν στο να βγει έξω το οξυγόνο», δήλωσε ο επιμελητής.

Οι αρχαιολόγοι συνέλεξαν δείγματα για εργαστηριακές έρευνες προκειμένου να προσδιορίσουν το φύλο και την ηλικία των παιδιών που είχαν ταφεί, ενώ θα κάνουν και τεστ στο DNA και τα δόντια των παιδιών. Οι αρχαιολόγοι δηλώνουν εξαιρετικά περίεργοι για τον λόγο για τον οποίο θάφτηκαν μαζί τόσα πολλά παιδιά. Αρκετά είναι ηλικίας μόνο δύο έως τριών ετών, και άλλα μερικά χρόνια μεγαλύτερα.

Το κρανίο και τα πόδια ήταν τοποθετημένα χωριστά από το κυρίως σώμα. Στα κεραμικά φέρετρα βρέθηκαν, επίσης, συνθέσεις από θαλάσσια κελύφη, καθώς η Huanghua βρίσκεται στη δυτική πλευρά της θάλασσας Bohai, και ως εκ τούτου οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τοπικά υλικά για την κατασκευή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!