Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Κίνα καταδικάζει τις «τραγικές» διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ
[Η Ναυτεμπορική]: Η Κίνα καταδικάζει τις «τραγικές» διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ

[Η Ναυτεμπορική]: Η Κίνα καταδικάζει τις «τραγικές» διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ

«Τραγικά περιστατικά» τα οποία έχουν προκαλέσει «σοβαρή βλάβη στο κράτος δικαίου», χαρακτήρισε η Κίνα τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στο Χονγκ Κονγκ.

Επί οκτώ συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, το Χονγκ Κονγκ έχει συγκλονιστεί από διαδηλώσεις, οι οποίες συχνά καταλήγουν σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία, κατά του προτεινόμενου νομοσχεδίου που θα επέτρεπε την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα.

Σε μία σπάνια δήλωση, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων του Χονγκ Κονγκ και του υπουργείου Εξωτερικών του Μακάο, κάλεσε τους πολίτες το Χονγκ Κονγκ «να γνωρίζουν τον σοβαρό χαρακτήρα της τρέχουσας κατάστασης».

Ως πρώην βρετανική αποικία, το Χονγκ Κονγκ έχει ξεχωριστό νομικό και δικαστικό σύστημα και υποτίθεται ότι απολαμβάνει «υψηλό βαθμό αυτονομίας» από την κινεζική κυβέρνηση, εκτός από τις υποθέσεις που αφορούν ζητήματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.

Πρόκειται για τη χειρότερη κοινωνική αναταραχή που πλήττει την πρώην βρετανική αποικία από την επιστροφή της σε κινεζική διοίκηση, πριν από 22 χρόνια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!