Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Τα οικονομικά οφέλη από την «πράσινη» κλιματική πολιτική υπερβαίνουν το κόστος εφαρμογής της
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Τα οικονομικά οφέλη από την «πράσινη» κλιματική πολιτική υπερβαίνουν το κόστος εφαρμογής της

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Τα οικονομικά οφέλη από την «πράσινη» κλιματική πολιτική υπερβαίνουν το κόστος εφαρμογής της

Η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου όχι μόνο θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην παγκόσμια μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, καθώς είναι ο μεγαλύτερος εκπομπός αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο, αλλά θα έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Εάν η Κίνα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 4% ετησίως, θα έχει οφέλη περίπου 339 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την εξοικονόμηση εξόδων στον τομέα της υγείας έως το 2030, σύμφωνα με νέα μελέτη του MIT. Ο αριθμός αυτός είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερος από ό,τι θα κοστίσει στη χώρα να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους.

Η εκπλήρωση της διεθνούς δέσμευσής της για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έχει πολλαπλά οφέλη για την Κίνα. Η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην παγκόσμια μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, καθώς είναι ο μεγαλύτερος εκπομπός αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο. Μία τέτοια εξέλιξη θα είχε επίσης σημαντικό αντίκτυπο στον τομέα της δημόσιας υγείας. Η βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα θα αποτρέψει ένα μεγάλο αριθμό θανάτων από την ατμοσφαιρική ρύπανση σε κάθε επαρχία, εξοικονομώντας έξοδα 339 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την έρευνα.

«Η χώρα θα μπορούσε πραγματικά να έχει θετικό οικονομικό πρόσημο, βασιζόμενη μόνο στα οφέλη για την υγεία που συνδέονται με τις βελτιώσεις της ποιότητας του αέρα, σε σχέση με το κόστος της κλιματικής πολιτικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!