Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Έχουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ενδεχόμενη κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Έχουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ενδεχόμενη κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Έχουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ενδεχόμενη κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ

H Kίνα υπογραμμίζει σε κάθε τόνο ότι δεν θέλει εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, αλλά και διαβεβαιώνει πως είναι έτοιμη για αυτόν εάν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης τόνισε πως το Πεκίνο έχει ήδη στη διάθεσή του διάφορα σχέδια έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπίσει τις όποιες εμπορικές διενέξεις με τις ΗΠΑ. Πρόσθεσε δε πως μέχρι στιγμής ο αντίκτυπος της αντιπαράθεσης είανι περιορισμένος και απολύτως διαχειρίσιμος.

Οι σχέσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη φαίνεται να επιδεινώνονται διαρκώς το τελευταίο τρίμηνο και αυτό δεν ανησυχεί μόνο τις ίδιες, αλλά συνολικά την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές. Ένας σινο-αμερικανικός «πόλεμος» ευρείας κλίμακας θα μπορούσε να ανακόψει την ανάκαμψη του παγκόσμιου ΑΕΠ και να αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες του πλανήτη να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!