Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Κίνα χάνει έδαφος στην «κούρσα» των υπερυπολογιστών
[Η Ναυτεμπορική]: Η Κίνα χάνει έδαφος στην «κούρσα» των υπερυπολογιστών

[Η Ναυτεμπορική]: Η Κίνα χάνει έδαφος στην «κούρσα» των υπερυπολογιστών

Η «κούρσα» των υπερυπολογιστών καλά κρατεί- και η Κίνα φαίνεται να χάνει έδαφος στη λίστα των κορυφαίων 500 υπερυπολογιστών του κόσμου, η οποία δημοσιεύεται κάθε έξι μήνες.

Όπως σημειώνει το BBC, οι ΗΠΑ διατήρησαν τη θέση τους, κρατώντας την πρώτη και τη δεύτερη θέση με τους δύο ισχυρότερους υπολογιστές στον κόσμο. Στην κορυφή βρίσκεται ο Summit, με επεξεργαστική ισχύ 200 petaflops- 200 τετράκις εκατομμυρίων υπολογισμών ανά δευτερόλεπτο.

Ο αριθμός των αμερικανικών υπερυπολογιστών μεταξύ των κορυφαίων 500 αυξήθηκε από τον Νοέμβριο, από τους 109 στους 116. Η Κίνα εξακολουθεί να έχει τους περισσότερους, ωστόσο μειώθηκαν στους 219 από τους 227.

Το Top500 παρακολουθεί την επεξεργαστική ισχύ των ταχύτερων υπερυπολογιστών στον κόσμο, που χρησιμοποιούνται για ένα μεγάλο εύρος εργασιών- από τον σχεδιασμό κινητήρων για τζετ μέχρι την «εκπαίδευση» νευρωνικών δικτύων.

Οι κορυφαίοι τρεις στην κατάταξη είναι:

-Summit, του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (IBM)

-Sierra, του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (ΙΒΜ)

-Sunway TaihuLight, του Κινεζικού Εθνικού Κέντρου Υπερυπολογιστών (NRCPC)

Στην πιο πρόσφατη λίστα εμφανίζονται για πρώτη φορά μόνο υπερυπολογιστές με τουλάχιστον ένα petaflop υπολογιστικής ισχύος (ένα τετράκις εκατομμύριο υπολογισμοί ανά δευτερόλεπτο). Η συνολική ισχύς των 500 υπερυπολογιστών της λίστας ανέρχεται στα 1,56 exaflops (ενάμισι πεντάκις εκατομμύριο υπολογισμοί ανά δευτερόλεπτο), κάτι που συνιστά αύξηση 10% σε σχέση με έξι μήνες πριν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!