Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Αναδάσωση έκτασης 16,3 εκατομμυρίων στρεμμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Αναδάσωση έκτασης 16,3 εκατομμυρίων στρεμμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Αναδάσωση έκτασης 16,3 εκατομμυρίων στρεμμάτων

Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε σχέδια για την αναδάσωση 16,3 εκατομμυρίων στρεμμάτων το 2018, έκταση περίπου ίση με τη μισή επικράτεια της Ελλάδας.

Με την κυβέρνηση Τραμπ να ακολουθεί επιθετικά αντιπεριβαλλοντική πολιτική, η Κίνα εκμεταλλεύεται τη στιγμή και προσπαθεί να εδραιωθεί ως παγκόσμιος ηγέτης της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. Η Κρατική Διοίκηση Δασών της Κίνας εργάζεται για την αύξηση της συνολικής δασικής έκτασης της χώρας από 21,7% σε 23% έως το 2020, και στη συνέχεια σε 26% μέχρι το 2030.

Το φιλόδοξο έργο αναδάσωσης θα αποτελέσει προϊόν συνεργασίας μεταξύ της κινεζικής κυβέρνησης και ομάδων του εσωτερικού και του εξωτερικού με την κατάλληλη τεχνογνωσία.

«Οι εταιρείες, οι οργανώσεις και τα άτομα που ειδικεύονται στην οικολογική εργασία είναι όλοι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην μεγάλη εκστρατεία οικολογικού σχεδιασμού της χώρας», δήλωσε ο Ζανγκ Τζιανλόνγκ, επικεφαλής της δασικής διοίκησης. «Η συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικού κεφαλαίου θα έχει προτεραιότητα», πρόσθεσε.

Το έργο αναδάσωσης της τελευταίας ανακοίνωσης δεν είναι το μοναδικό που πραγματοποιείται στην Κίνα σήμερα. Η στρατηγική της φύτευσης δένδρων χρησιμοποιήθηκε επίσης για την καταπολέμηση της απερήμωσης στην έρημο Γκόμπι, με μεικτά αποτελέσματα. Το πιο πρόσφατο έργο αναδάσωσης μπορεί να έχει μεγαλύτερη επιτυχία, δεδομένου ότι επικεντρώνεται στη φύτευση σε περιοχές που είναι ήδη κατάλληλες για τη φιλοξενία δασών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!