Κυριακή, 19 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κετσιάνγκ: Έτοιμη να συνεργαστεί στενά με την Ε.Ε. η Κίνα
[Η Ναυτεμπορική]: Κετσιάνγκ: Έτοιμη να συνεργαστεί στενά με την Ε.Ε. η Κίνα

[Η Ναυτεμπορική]: Κετσιάνγκ: Έτοιμη να συνεργαστεί στενά με την Ε.Ε. η Κίνα

Η Κίνα θέλει να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάφορα πεδία, από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως το εμπόριο, τονίζει ο πρωθυπουργός της χώρας Λι Κετσιάνγκ σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, εν όψει της Συνόδου Κορυφής αυτής της εβδομάδας με σκοπό την εδραίωση της διμερούς σχέσης.

Διπλωμάτες στις Βρυξέλλες επισημαίνουν ότι οι διαφωνίες και οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών για το εμπόριο, τις επενδύσεις και τα δικαιώματα των μειονοτήτων ενδέχεται να μην επιτρέψουν την έκδοση κοινής ανακοίνωσης μετά το πέρας της Συνόδου της 9ης Απριλίου. Αυτό θα μπορούσε να πλήξει τις προσπάθειες της Ε.Ε. να εξασφαλίσει ευρύτερη πρόσβαση στην κινεζική αγορά.

Στο άρθρο του στη Handelsblatt, αποσπάσματα του οποίου προδημοσιεύθηκαν χθες Κυριακή, ο Κινέζος πρωθυπουργός αρνείται πως το Πεκίνο προσπαθεί να διχάσει την Ε.Ε. επενδύοντας σε ανατολικοευρωπαϊκές χώρες. «Υποστηρίζουμε εμφατικά τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα ενωθεί και θα ευημερήσει», γράφει. Κατά τον ίδιο, η στενή συνεργασία του Πεκίνου με ανατολικοευρωπαϊκά κράτη είναι επωφελής για «την ισορροπημένη ανάπτυξη εντός της Ε.Ε.».

Ανήσυχη για την επαπειλούμενη κινεζική κυριαρχία σε ευρωπαϊκές βιομηχανίες στρατηγικής σημασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να πείσει το Πεκίνο να ανοίξει την κινεζική αγορά και έχει καταφέρει η Κίνα να δεσμευθεί να άρει τους «αθέμιτους και άδικους» – όπως τους χαρακτηρίζει – φραγμούς στις εμπορικές συναλλαγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!