Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κερδίζουν θέσεις στην ελληνική ακτοπλοΐα τα ταχύπλοα σκάφη
[Η Ναυτεμπορική]: Κερδίζουν θέσεις στην ελληνική ακτοπλοΐα τα ταχύπλοα σκάφη

[Η Ναυτεμπορική]: Κερδίζουν θέσεις στην ελληνική ακτοπλοΐα τα ταχύπλοα σκάφη

Το ταχύπλοο που αγόρασε η Fast Ferries είναι το πρώην HSC Turgut Ozal της τουρκικής εταιρείας Ido, το οποίο ήδη ύψωσε την ελληνική σημαία και μετονομάστηκε σε «Thunder».

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Ένα νέο ταχύπλοο θα πλέει σύντομα στα ελληνικά νερά ενδυναμώνοντας τον ανταγωνισμό στον κλάδο των ταχύπλοων πλοίων. Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ν», προχθές 27/8 η εταιρεία Fast Ferries της οικογένειας Παναγιωτάκη παρέλαβε ένα ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο το οποίο θα πλαισιώσει τα υπόλοιπα τρία πλοία του στόλου της.

Η Fast Ferries είναι μία ακόμη ακτοπλοϊκή εταιρεία που αποφάσισε να επενδύσει στα ταχύπλοα πλοία. Τη μεγαλύτερη έκθεση στο συγκεκριμένο τύπο πλοίων στην ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά έχει η Sea Jets με 15 ταχύπλοα, ενώ ακολουθούν η Hellenic Seaways του ομίλου Attica Group με οκτώ, η Golden Star ferries με τρία ταχύπλοα, η Dodekanisos Seaways με δύο ταχύπλοα, η Aegean Speed Lines με ένα ταχύπλοο και οι Μινωικές γραμμές με ένα ταχύπλοο.

Απελευθέρωση το 2014

Η μεγάλη αλλαγή στον κλάδο των ταχύπλοων σκαφών συντελέστηκε το 2014 όταν «απελευθερώθηκε» το ισχύον καθεστώς δρομολόγησης των πλοίων που τώρα είναι τέσσερις μήνες, εκ των οποίων οι τρεις υποχρεωτικά συνεχόμενοι, ενώ το προηγούμενο καθεστώς υποχρέωνε σε επτάμηνη δρομολόγηση του πλοίου και δεκάμηνη απασχόληση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!