Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κεραμέως στους FT: Έτσι θα φέρουμε ξένους φοιτητές, συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια
[Η Ναυτεμπορική]: Κεραμέως στους FT: Έτσι θα φέρουμε ξένους φοιτητές, συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια

[Η Ναυτεμπορική]: Κεραμέως στους FT: Έτσι θα φέρουμε ξένους φοιτητές, συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια

Κατά τη διμερή συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας και Πολιτισμού των ΗΠΑ κα Marie Royce

Η Ελλάδα σχεδιάζει να αξιοποιήσει τον πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο της για να προσελκύσει Κινέζους και άλλους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμιά της, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή τους στους FT η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι έως το 2024 περίπου 40.000 έως 50.000 ξένοι φοιτητές θα συμμετέχουν σε αγγλόφωνα προγράμματα μαθημάτων κλασικής λογοτεχνίας, φιλοσοφίας και αρχαίας ιστορίας.

«Τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά πανεπιστήμια ήταν εσωστρεφείς ως θεσμοί. Θέλουμε την διεθνοποίησή τους και την ανάδειξη της χώρας σε κέντρο ανάωτατης εκπαίδευσης στην ΝΑ Ευρώπη» αναφέρει η κ. Κεραμέως. «Εργαζόμαστε με τους ακαδημαϊκούς θεσμούς, κυβερνήσεις και μέσω προσωπικών επαφών με πανεπιστήμια του εξωτερικού» εξηγεί, προσθέτοντας ότι σε όσα πανεπιστήμια συμμετάσχουν θα προσφερθεί έξτρα κρατική χρηματοδότηση».

Η Αθήνα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα των FT, δίνει έμφαση τόσο στην προσέλκυση Κινέζων φοιτητών όσο και σε fast track συνεργασίες ανάμεσα σε ελληνικά και αμερικανικά πανεπιστήμια. «Όποτε ταξιδεύω στο εξωτερικό προσπαθώ να επισκεφθώ πανεπιστήμια προκειμένου να να ανοίξω διαύλους επικοινωνίας και να περάσω το μήνυμα ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την καθιέρωση διεθνών συνεργασιών στην εκπαίδευση.

Παράλληλα η υπουργός σημειώνει πως στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στα πανεπιστήμια να αποκτήσουν και άλλα εργαλεία χρηματοδότησης πέραν του κρατικού προϋπολογισμού, δίνοντας για παράδειγμα κίνητρα για δωρεές, με συνεργασίες ιδιωτικού- δημοσίου τομέα και έσοδα από πατέντες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!