Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κεραμέως: Άμεσα η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κεραμέως: Άμεσα η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Κεραμέως: Άμεσα η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια

«Στρατηγικός μας στόχος είναι ο ακαδημαϊκός χάρτης να περιλαμβάνει ιδρύματα πραγματικά αυτόνομα, αυτοδιοικούμενα, αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά, εξωστρεφή και σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας» τονίζει σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», επισημαίνει ότι η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη έγινε χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αξιολόγηση των εν λόγω ιδρυμάτων, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς καν μέριμνα για την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων. «Η πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε εντός των νέων συγχωνευμένων ιδρυμάτων τον τεχνολογικό χαρακτήρα των τμημάτων που προέρχονται από τα πρώην ΤΕΙ. Με στοχευμένες παρεμβάσεις στήριξης, όπως η ενίσχυση τωνμ εργαστηρίων» σημειώνει.

Για τον τρόπο διοίκησης των ΑΕΙ, η κ. Κεραμέως αναφέρει ότι θα αλλάξει και στο πλαίσιο αυτό μελετάται η επαναφορά των Συμβουλίων Ιδρύματος, στα οποία συμμετείχαν διαπρεπείς Έλληνες του εξωτερικού, αφού πρώτα προχωρήσει η αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας τους, καθώς και η επαναφορά του θεσμού του γενικού γραμματέα στα ΑΕΙ.

Αναφερόμενη στην κατάργηση του ασύλου, η υπουργός υπογραμμίζει ότι «τα πανεπιστήμιά μας έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια βίας και ανομίας» και πως «χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ακαδημαϊκή ελευθερία, ενώ υπονομεύεται και η εκπαιδευτική διαδικασία». Όπως συμπληρώνει, «η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει το κατάλληλο ακαδημαϊκό περιβάλλον για την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ελευθερίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!