Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Καινοτομία – Ελλάδα: Ελαφρά βελτίωση, αλλά χαμηλά στην κατάταξη
[Η Ναυτεμπορική]: Καινοτομία – Ελλάδα: Ελαφρά βελτίωση, αλλά χαμηλά στην κατάταξη

[Η Ναυτεμπορική]: Καινοτομία – Ελλάδα: Ελαφρά βελτίωση, αλλά χαμηλά στην κατάταξη

Η Ελλάδα βελτίωσε τις επιδόσεις της όσον αφορά την καινοτομία, ωστόσο κατέλαβε την 20η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τις επιδόσεις στις καινοτομία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του σχετικού ευρωπαϊκού πίνακα (European Innovation Scoreboard 2019), που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως τονίζεται η Ευρώπη πρέπει να εμβαθύνει την ικανότητά της όσον αφορά την καινοτομία ώστε να είναι ανταγωνιστική στις παγκόσμιες αγορές και να διατηρήσει και να βελτιώσει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, όπως ζητήθηκε τον Ιούνιο του 2018 και τον Μάρτιο του 2019, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Για αυτόν τον λόγο η Επιτροπή Γιούνκερ αναβάθμισε τις φιλοδοξίες για την Ε.Ε., τα κράτη μέλη και τις περιφέρειές της, και πρότεινε το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη», το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας. Το πρόγραμμα αυτό θα διατηρήσει την Ε.Ε. στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας έρευνας και καινοτομίας.

Ο ευρωπαϊκός πίνακας αποτελεσμάτων 2019 για την καινοτομία και ο πίνακας αποτελεσμάτων περιφερειακής καινοτομίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, δείχνουν ότι οι επιδόσεις της Ε.Ε. στον τομέα της καινοτομίας παρουσίασαν βελτίωση επί τέσσερα συναπτά έτη.

Ειδικότερα, για πρώτη φορά η καινοτομία της Ευρώπης υπερβαίνει την αντίστοιχη των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, η Ε.Ε. εξακολουθεί να χάνει έδαφος έναντι της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ενώ και η Κίνα καλύπτει τη διαφορά γρήγορα. Τα στοιχεία συμπληρώνουν τις πρόσφατες ειδικές ανά χώρα συστάσεις της Επιτροπής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, όπου τονίζεται ο ρόλος της έρευνας και της καινοτομίας και περιλαμβάνονται συστάσεις για την ενίσχυση της αύξησης της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας

Σύμφωνα με την Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, Επίτροπο αρμόδια για την εσωτερική αγορά, τη βιομηχανία, την επιχειρηματικότητα και τις ΜΜΕ, «οι πίνακες αποτελεσμάτων καινοτομίας της Επιτροπής βοηθούν τα κράτη μέλη, τις περιφέρειες και την ΕΕ στο σύνολό της να εντοπίσουν τους τομείς στους οποίους απαιτούνται μεταρρυθμίσεις πολιτικής ώστε να ενισχυθεί η ηγετική θέση της Ευρώπης στον τομέα της καινοτομίας».

Από την πλευρά του ο Επίτροπος αρμόδιος για την έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία, Κάρλος Μοέντας, πρόσθεσε: «Η καινοτομία ισοδυναμεί με μελλοντικές θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!