Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κενό ασφαλείας στο Instagram εκθέτει εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας
[Η Ναυτεμπορική]: Κενό ασφαλείας στο Instagram εκθέτει εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας

[Η Ναυτεμπορική]: Κενό ασφαλείας στο Instagram εκθέτει εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας

FILE PHOTO: The Instagram application is seen on a phone screen August 3, 2017. REUTERS/Thomas White/File Photo

Μία βάση δεδομένων που περιλάμβανε στοιχεία επαφής εκατομμυρίων χρηστών του Instagram φέρεται να βρέθηκε διαθέσιμη online εκθέτοντας πληροφορίες όπως τηλεφωνικοί αριθμοί και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας TechCrunch η συγκεκριμένη βάση δεδομένων φιλοξενούνταν στο Amazon Web Services και είχε αφεθεί χωρίς το «κλείδωμα» κάποιου κωδικού ασφαλείας. Υπολογίζεται ότι η βάση δεδομένων περιλάμβανε τα δεδομένα περίπου 49 εκατομμυρίων χρηστών του Instagram.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η βάση περιλαμβάνει κυρίως τα στοιχεία χρηστών που χαρακτηρίζονται ως influencers ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στην βάση δεδομένων περιλαμβάνεται και μία εκτίμηση της αξίας του κάθε λογαριασμού με βάση τους ακολούθους, το αντικείμενο του κάθε λογαριασμού και την δέσμευση του κατόχου.
Όπως αναφέρει το TechCrunch τα στοιχεία εντοπίστηκαν αρχικά από τον ειδικό σε θέματα ασφαλείας Anurag Sen και στη συνέχεια η έρευνα έδειξε ότι η διαρροή είχε γίνει από την Chtrbox, μία ινδική εταιρεία μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με έδρα στο Μουμπάι. Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν επιχειρήθηκε να υπάρξει επαφή με την εν λόγω εταιρεία, η βάση δεδομένων αφαιρέθηκε ενώ καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έγινε σε πρώτη φάση. Μία πιθανότητα είναι η ινδική εταιρεία Chtrbox να δημιούργησε μία βάση δεδομένων ώστε να υπολογίζει τα ποσά που θα πρέπει να αποδίδονται σε κάθε influencer.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!