Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 8 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κάτω από 4.500 δολ. το Bitcoin, sell off στα ψηφιακά νομίσματα
[Η Ναυτεμπορική]: Κάτω από 4.500 δολ. το Bitcoin, sell off στα ψηφιακά νομίσματα

[Η Ναυτεμπορική]: Κάτω από 4.500 δολ. το Bitcoin, sell off στα ψηφιακά νομίσματα

Το Bitcoin σημείωσε πτώση που έφτασε μέχρι και το 10% την Τρίτη, πέφτοντας κάτω από τα 4.500 δολάρια, φέρνοντας τις απώλειες του γνωστότερου «κρυπτονομίσματος» στον κόσμο στο 30% μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, καθώς φαίνεται να εντείνεται ένα sell off στα ψηφιακά νομίσματα γενικότερα.

Όπως αναφέρει το Reuters, άλλα κρυπτονομίσματα έπεσαν, επίσης, με το Ethereum να πέφτει 10% και το Ripple XRP κατά 13%, σε μια πτώση που σε μεγάλο βαθμό φαίνεται να έχει κυρίως συναισθηματικούς λόγους.

Η πτώση αυτή άρχισε μέσα σε αυτόν τον μήνα μετά από μια περίοδο σχετικής σταθερότητας, καθώς οι τιμές του Bitcoin κινούνταν γύρω στα 6.500 δολάρια εδώ και μήνες. «Η ευφορία πέθανε, οι τιμές σταθεροποιήθηκαν σε χαμηλότερα χαμηλά και υψηλά. Πολλοί έχασαν το ενδιαφέρον τους» είπε ο Φαουάντ Ραζάκζαντα, αναλυτής της Forex.com. Επίσης, οι πτώσεις της Τρίτης συνέπεσαν με ευρύτερες πτώσεις στις αγορές, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να αποδυναμώνονται κατόπιν μεγάλης πτώσης στη Γουόλ Στριτ.

Πέρα από τη μείωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην αξία των κρυπτονομισμάτων, κάποιοι αποδίδουν την πτώση στους φόβους πως ένα «hard fork» στο Bitcoin Cash, με το μικρότερο κρυπτονόμισμα να «σπάει» σε δύο διαφορετικά νομίσματα, θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει και άλλα. Σύμφωνα με το BBC, ο διαχωρισμός αυτός έγινε στις 15 Νοεμβρίου και προέκυψαν δύο νομίσματα, που είναι πλέον ανταγωνιστικά μεταξύ τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!