Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Καθημερινά «λαβράκια» στα δίχτυα της ΑΑΔΕ από το νησί των ανέμων
[Η Ναυτεμπορική]: Καθημερινά «λαβράκια» στα δίχτυα της ΑΑΔΕ από το νησί των ανέμων

[Η Ναυτεμπορική]: Καθημερινά «λαβράκια» στα δίχτυα της ΑΑΔΕ από το νησί των ανέμων

«Τσουνάμι» φοροδιαφυγής χτυπά τους πολυτελείς νησιωτικούς και γενικότερα τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αφήνοντας καθημερινά εμβρόντητους τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τις «τεχνικές» που εφευρίσκουν οι επιτήδειοι για να κρύβουν εισοδήματα.

Όχι μόνο με τα παράνομα λογισμικά που «κρύβουν» αποδείξεις, όχι μόνο με τη μη έκδοσή τους -ακόμη και οι πληρωμές γίνονται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και τα POS είναι συνδεδεμένα με ειδικά τερματικά-, αλλά ακόμη και με «μπράβους» πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα τα στελέχη της ΑΑΔΕ.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το καλοκαιρινό «πάρτι» στη Μύκονο μπορεί να συνεχίζεται, όμως οι έλεγχοι στο νησί βγάζουν καθημερινά «λαβράκια».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε έλεγχο της ΑΑΔΕ σε πασίγνωστο μπαρ της Μυκόνου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις συνολικής αξίας 750 ευρώ. Όμως αυτή η παράβαση ήταν η δεύτερη για το συγκεκριμένο ιδιοκτήτη του μπαρ, γεγονός που σημαίνει ότι αυτόματα μπαίνει «λουκέτο» για τέσσερις μέρες.

Ο επιχειρηματίας όμως και αρνήθηκε να παραλάβει το φύλλο ελέγχου και έβαλε «μπράβους» να απομακρύνουν κακήν κακώς τους ελεγκτές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση επικοινωνία του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να παρέμβουν και οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού για να προχωρήσουν τα στελέχη της ΑΑΔΕ στην εκτέλεση του έργου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!