Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Καθηλωμένες oι καριέρες ώριμων στελεχών
[Η Ναυτεμπορική]: Καθηλωμένες oι καριέρες ώριμων στελεχών

[Η Ναυτεμπορική]: Καθηλωμένες oι καριέρες ώριμων στελεχών

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Αργή επαγγελματική εξέλιξη ή στασιμότητα έχουν «καθηλώσει» τις καριέρες χιλιάδων στελεχών στην Ελλάδα τα τελευταία 9-10 χρόνια, λόγω των παρενεργειών της οικονομικής κρίσης, ενώ πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις ανάλογα με τον κλάδο ή/τη λειτουργία της επιχείρησης, όπου απασχολούνται.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ακόμη και αποκλεισμό/«κλειστές πόρτες» για ώριμους επαγγελματίες σε ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας, ενώ σε εταιρείες με πιο παραδοσιακές δομές, όπως κατασκευαστικές και ναυτιλιακές, μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες/«πόρτες», αν και σε ορισμένες περιπτώσεις θέλουν… κλειδί για ν’ ανοίξουν.

Από τα παραπάνω προκύπτουν εύλογα ερωτήματα τα οποία θα τεθούν στο 5ο Human Capital Summit της ICAP People Solutions με κεντρικό θέμα «Καριέρες: Πού κατευθύνονται και από ποιους;», όπου μεταξύ άλλων αναμένεται η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας για την πορεία της καριέρας στελεχών που διανύουν τη δεύτερη και τρίτη δεκαετία του επαγγελματικού τους βίου. Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η ελληνική αγορά βρέθηκε απροετοίμαστη σε επίπεδο πολιτικών τόσο για την αποκατάσταση των ισορροπιών στην αγορά εργασίας όσο και για την ανακατεύθυνση των ανθρώπων σε ρόλους που να αξιοποιούν τις ικανότητες και τις γνώσεις τους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ζητήθηκε από ανώτερα και ανώτατα στελέχη διοίκησης και ανθρώπινου δυναμικού εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, να καταθέσουν τις εκτιμήσεις τους σχετικά με το τι μπορούν να προσφέρουν σήμερα στις επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι ηλικίας άνω των 45 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!