Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 14 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Καθαρές» νταλίκες που κινούνται με κυψέλες υδρογόνου ο στόχος της Toyota
[Η Ναυτεμπορική]: «Καθαρές» νταλίκες που κινούνται με κυψέλες υδρογόνου ο στόχος της Toyota

[Η Ναυτεμπορική]: «Καθαρές» νταλίκες που κινούνται με κυψέλες υδρογόνου ο στόχος της Toyota

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το όλο concept ενός φορτηγού μηδενικών εκπομπών λαμβάνει χώρα στο ευρύτερο πλαίσιο μιας μελέτης βιωσιμότητας όσον αφορά στη χρήση τεχνολογίας κυψελών καυσίμου για «βαριές» εφαρμογές.

Στα αποκαλυπτήρια του «Project Portal» προχώρησε την Τετάρτη η Toyota Motor North America: Πρόκειται για ένα σύστημα κυψελών υδρογόνου σχεδιασμένου για χρήση σε βαριά φορτηγά- νταλίκες στο λιμάνι του Λος Άντζελες. Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου με αξιωματούχους του λιμανιού και εκπροσώπους του California Air Resources Board (CARB) και της California Energy Commission (CEC).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το όλο concept ενός φορτηγού μηδενικών εκπομπών λαμβάνει χώρα στο ευρύτερο πλαίσιο μιας μελέτης βιωσιμότητας όσον αφορά στη χρήση τεχνολογίας κυψελών καυσίμου για «βαριές» εφαρμογές. Η μελέτη θα αρχίσει το καλοκαίρι και θα συνεισφέρει στο Clean Air Action Plan του λιμανιού της πόλης, που είχε ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των ρύπων από τις δραστηριότητες στα λιμάνια του Λονγκ Μπιτς και του Λος Άντζελες από το 2005.

Το Project Portal αποτελεί το επόμενο βήμα της Toyota στην κατεύθυνση της διεύρυνσης των εφαρμογών τεχνολογίας κυψελών καυσίμου μηδενικών ρύπων. «Πρόκειται για ένα πλήρως λειτουργικό βαρύ φορτηγό με τη δύναμη και την απαιτούμενη δυνατότητα torque για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στο λιμάνι χωρίς να εκπέμπεται τίποτα παραπάνω από υδρατμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!