Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κατεβάζει απότομα ταχύτητα η Ευρωζώνη- έτοιμες για δράση οι κεντρικές τράπεζες
[Η Ναυτεμπορική]: Κατεβάζει απότομα ταχύτητα η Ευρωζώνη- έτοιμες για δράση οι κεντρικές τράπεζες

[Η Ναυτεμπορική]: Κατεβάζει απότομα ταχύτητα η Ευρωζώνη- έτοιμες για δράση οι κεντρικές τράπεζες

Της Νατάσας Στασινού
[email protected]

Ο Μάριο Ντράγκι και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της ΕΚΤ περίμεναν τα τελευταία στοιχεία για την «υγεία» της Ευρωζώνης, προκειμένου να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, αλλά και για προετοιμασία του εδάφους για επανέναρξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Αυτά δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Η νομισματική ένωση των 19 έχει άμεση ανάγκη από στηρίγματα. Με τις συνθήκες να οδεύουν «από το κακό στο χειρότερο», όπως είχε ομολογήσει και ο κεντρικός τραπεζίτης πρόσφατα, το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου και η FED αναγκάζεται και εκείνη σε χαλάρωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, oι ρυθμοί ανάπτυξης της Ευρωζώνης έπεσαν το πρώτο τρίμηνο στο μισό σε σχέση με το πρώτο. Συγκεκριμένα το ΑΕΠ μεγεθύνθηκε μόλις κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση, ύστερα από ανάπτυξη 0,4% το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου. Σε ετήσια βάση οι 19 οικονομίες του ευρώ παρουσίασαν ανάπτυξη 1,1%.

Δύο από τις μεγαλύτερες οικονομίες του ευρώ, η Γερμανία και η Ιταλία παλεύουν να αποφύγουν την ύφεση, ενώ και η Γαλλία βρίσκεται σε διαδικασία αποθέρμανσης. Με τον τομέα της μεταποίησης παγιδευμένο σε ύφεση και τις υπηρεσίες να δέχονται πιέσεις, αλλά και με το πολιτικό ρίσκο να παραμένει υψηλό ενόψει Brexit και εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων, το οικονομικό κλίμα έχει επιδεινωθεί αισθητά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!