Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κατέβασμα τριών δισεκατομμυρίων fake λογαριασμών σε έξι μήνες από το Facebook
[Η Ναυτεμπορική]: Κατέβασμα τριών δισεκατομμυρίων fake λογαριασμών σε έξι μήνες από το Facebook

[Η Ναυτεμπορική]: Κατέβασμα τριών δισεκατομμυρίων fake λογαριασμών σε έξι μήνες από το Facebook

Πάνω από τρία δισεκατομμύρια ψεύτικους (fake) λογαριασμούς κατέβασε το Facebook μέσα στο χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2018-Μαρτίου 2019, σύμφωνα με τη νέα «enforcement report» του κοινωνικού δικτύου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Facebook, το 5% των μηνιαίως ενεργών λογαριασμών είναι ψεύτικοι, ενώ για κάθε 10.000 φορές που χρήστες έβλεπαν περιεχόμενο στο κοινωνικό δίκτυο, 11-14 views είχαν να κάνουν με περιεχόμενο που παραβίαζε τους κανόνες του περί γυμνού και σεξουαλικής δραστηριότητας. Επίσης, εκτιμάται πως σε κάθε 10.000 views αντιστοιχούν 25 που έχουν να κάνουν με περιεχόμενο που παραβιάζει την πολιτική περί βίας και ακατάλληλου υλικού. Αντιστοίχως, κάτω από 3 views στα 10.000 το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν κατά παράβαση των κανόνων περί τρομοκρατίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Όσον αφορά στα fake accounts, το Facebook ανέφερε ότι υπήρξε αύξηση των λογαριασμών που κατέβηκαν εξαιτίας αυτοματοποιημένων επιθέσεων από κακόβουλους δρώντες που επιχείρησαν να δημιουργήσουν μεγάλους όγκους λογαριασμών με τη μία. Το τέταρτο τρίμηνο του 2018 απενεργοποιήθηκαν 1,2 δισ. λογαριασμοί και το πρώτο τρίμηνο του 2019 2,19 δισ. Αξιοσημείωτα είναι επίσης και τα ευρήματα όσον αφορά στη ρητορική μίσους: Όπως αναφέρει το Facebook, εντοπίζεται πλέον το 65% του περιεχομένου που απομακρύνεται χωρίς να απαιτείται να γίνει πρώτα αναφορά από χρήστη, ποσοστό που συνιστά μεγάλη αύξηση, δεδομένου πως έναν χρόνο πριν ήταν στο 24%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!