Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κατάργηση ΕΝΦΙΑ για μικροϊδιοκτήτες
[Η Ναυτεμπορική]: Κατάργηση ΕΝΦΙΑ για μικροϊδιοκτήτες

[Η Ναυτεμπορική]: Κατάργηση ΕΝΦΙΑ για μικροϊδιοκτήτες

Του Γιώργου Κούρου
[email protected]

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν μικρή ακίνητη περιουσία, αλλά και αύξηση του φόρου για όσους έχουν περιουσία αξίας πάνω από 200 ή 300 χιλ. ευρώ επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι μία από τις εναλλακτικές που βρίσκονται στον «φάκελο» με τις νέες αντικειμενικές αξίες που θα τεθεί υπ’ όψιν των δανειστών, οι εκπρόσωποι των οποίων «προσγειώνονται» και πάλι σήμερα στην Αθήνα.

Επισημαίνεται ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, αλλά και οι αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, όπου και αν κριθεί αναγκαίο, περιλαμβάνονται στη λίστα των προαπαιτουμένων της τέταρτης αξιολόγησης, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ώστε να αποφευχθεί «εμπλοκή» στον δρόμο εξόδου από τα μνημόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν ετοιμάσει τους «φακέλους» με τις νέες αντικειμενικές αξίες ώστε να συζητήσουν το θέμα με τα τεχνικά κλιμάκια και να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Η βάση των συζητήσεων με τους δανειστές δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση, αφού και ο φετινός εισπρακτικός στόχος παραμένει αμετάβλητος στα 2,65 δισ. ευρώ και το ζητούμενο για το οικονομικό επιτελείο είναι πώς θα επιτευχθεί χωρίς την επιβάρυνση των ιδιοκτητών των οποίων η αξία της περιουσίας τους είναι μικρή.

Το σχέδιο αυτό, πάντως, που είναι από τα βασικά στην οικονομική ατζέντα της κυβέρνησης, μπορεί να επιτευχθεί, όπως αναφέρουν και παράγοντες της κτηματαγοράς, με την αντικατάσταση του τρόπου υπολογισμού του φόρου κατά τέτοιο τρόπο ώστε αυτός να προκύπτει με βάση την αξία του ακινήτου και όχι την επιβολή του ανά τετραγωνικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!