Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κάρι Λαμ: Πλατφόρμα διαλόγου με τους διαδηλωτές για να μπει τέλος στην κρίση
[Η Ναυτεμπορική]: Κάρι Λαμ: Πλατφόρμα διαλόγου με τους διαδηλωτές για να μπει τέλος στην κρίση

[Η Ναυτεμπορική]: Κάρι Λαμ: Πλατφόρμα διαλόγου με τους διαδηλωτές για να μπει τέλος στην κρίση

Πρόθυμη για διάλογο εμφανίστηκε σήμερα η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, την ώρα που οι αρχές της πρώην βρετανικής αποικίας εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπες με ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της κινεζικής επιρροής επί της ημιαυτόνομης αυτής περιφέρειας και κατά της αστυνομικής βίας.

Το Χονγκ Κονγκ διέρχεται από τις αρχές Ιουνίου τη σοβαρότερη κρίση στην ιστορία του μετά την επαναφορά του στην Κίνα το 1997, με σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις με αίτημα την κατοχύρωση δικαιώματος ψήφου για όλους. Δέκα εβδομάδες μετά την πρώτη διαδήλωση της 9ης Ιουνίου, το κίνημα πάντως δεν είχε εξασφαλίσει σχεδόν τίποτα από τη φιλοκινεζική εκτελεστική εξουσία του Χονγκ Κονγκ.

«Θα ξεκινήσουμε άμεσα μια πλατφόρμα για διάλογο με τους πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε με έναν πολύ ειλικρινή και σεμνό τρόπο» είπε η Λαμ.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ εξέφρασε την ελπίδα η ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να σημάνει την έναρξη των προσπαθειών για αποκατάσταση της ηρεμίας και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες με τους ειρηνικούς διαδηλωτές θα οδηγήσουν στην «έξοδο» από την κρίση.

Οι αρχές «θέλουν να απευθυνθούν στην κοινότητα το συντομότερο δυνατόν» διαβεβαίωσε και δεσμεύτηκε ότι θα ερευνηθούν οι καταγγελίες για αστυνομική βία. Της έρευνας θα ηγείται το Συμβούλιο Παραπόνων της αστυνομίας και όχι μια ειδικά συσταθείσα ανεξάρτητη επιτροπή, όπως ζητούν οι διαδηλωτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!