Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Καραμούζης: Πέντε βήματα για ανάκαμψη της οικονομίας και προσέλκυση επενδύσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Καραμούζης: Πέντε βήματα για ανάκαμψη της οικονομίας και προσέλκυση επενδύσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Καραμούζης: Πέντε βήματα για ανάκαμψη της οικονομίας και προσέλκυση επενδύσεων

Σε πέντε βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να ανακάμψει η οικονομία, να ενδυναμωθεί η βιωσιμότητά της και να δημιουργηθεί ένα φιλο-επενδυτικό πλαίσιο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Grant Thornton στην Ελλάδα, δρ Νικόλαος Καραμούζης, που βρέθηκε στο 21ο Ετήσιο Συνέδριο Capital Link, στη Νέα Υόρκη.

Όπως εξήγησε το πρώτο σχετίζεται με την εμβάθυνση και ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων. Το δεύτερο έχει να κάνει με την εξυγίανση των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα. Το τρίτο αφορά την εφαρμογή μιας ρηξικέλευθης και φιλικής προς την ανάπτυξη δημοσιονομικής πολιτικής. Το τέταρτο βήμα σχετίζεται με το άνοιγμα του ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας. Ενώ τέλος, το πέμπτο βήμα αφορά τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα, οι τομείς που κατά τον κ. Καραμούζη παρουσιάζουν σήμερα το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον είναι: τα μη εξυπηρετούμενες ανοίγματα (NPE), ο κλάδος των ξενοδοχείων και των υπηρεσιών φιλοξενίας, της υγείας, των ακινήτων, της ασφάλισης, των έργων υποδομής, της ενέργειας, των κατασκευών, της εστίασης, των φαρμακευτικών προϊόντων και της εξόρυξης.

Κλείνοντας, ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε ότι: «Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μεταστραφεί το κλίμα των οικονομικών και επιχειρηματικών ευκαίρων, αφορά έξι κρίσιμους πυλώνες της δημόσιας διοίκησης». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έξι αυτοί βασικοί πυλώνες είναι:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!