Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Καμία δήλωση Σολτς για τις ελληνικές συντάξεις
[Η Ναυτεμπορική]: Καμία δήλωση Σολτς για τις ελληνικές συντάξεις

[Η Ναυτεμπορική]: Καμία δήλωση Σολτς για τις ελληνικές συντάξεις

Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει σε εκδήλωση του SPD μαζί με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, εξετάζοντας συνεργασίες προοδευτικών δυνάμεων. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνάντησε και τον γερμανό υπ. Οικονομικών.

Αφορμή της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο είναι η συμμετοχή του σε διήμερη εκδήλωση του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) που αφορά την προγραμματική ανανέωση της παράταξης. Σε αυτό το πλαίσιο ο έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετέχει το απόγευμα με την πρόεδρο του SPD Αντρέα Νάλες και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα σε συζήτηση που φέρει τον τίτλο «Αριστερός και επιτυχημένος».

Στόχος της συζήτησης είναι σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του SPD η ανάδειξη δυνατοτήτων συνεργασίας του προοδευτικού χώρου για την αντιμετώπιση της ανόδου εθνικιστικών λαϊκιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί μια συνεργασία του αριστερού και σοσιαλδημοκρατικού χώρου στις επικείμενες ευρωεκλογές και ποια μορφή θα μπορούσε να έχει μια τέτοια συνεργασία.

Διάσταση απόψεων με το γερμανικό κόμμα της Αριστεράς

Αυτό ακριβώς το ζήτημα απασχόλησε και τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη συμπρόεδρο του κόμματος Η Αριστερά Κάτια Κίπινγκ. Σε σύντομες δηλώσεις της μετά τη συνάντηση η κ. Κίπινγκ εκφράστηκε επιφυλακτικά σε ό,τι αφορά το σκεπτικό μιας συνεργασίας Αριστεράς και Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές. Πέραν αυτού, από τη επισήμανσή της ότι εκκρεμεί ακόμη η παρουσίαση μιας προεκλογικής στρατηγικής της ευρωπαϊκής Αριστεράς, προκύπτει ότι μάλλον επικρατεί διάσταση απόψεων με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος προφανώς θα ήθελε τη σύμπραξη ολόκληρου του προοδευτικού χώρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!