Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κάλεσμα Τζεντιλόνι σε χώρες με δημοσιονομικά περιθώρια να συνδράμουν στην ανάπτυξη
[Η Ναυτεμπορική]: Κάλεσμα Τζεντιλόνι σε χώρες με δημοσιονομικά περιθώρια να συνδράμουν στην ανάπτυξη

[Η Ναυτεμπορική]: Κάλεσμα Τζεντιλόνι σε χώρες με δημοσιονομικά περιθώρια να συνδράμουν στην ανάπτυξη

Kαλύτερο συντονισμό στη δημοσιονομική πολιτική ζητεί ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι, καλώντας τις χώρες με χαμηλά επίπεδα χρέους -όπως η Γερμανία- να αυξήσουν τις δαπάνες ώστε να συνδράμουν στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ για τις υπερχρεωμένες ζητεί μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας. Όπως προειδοποίησε, εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, η Ευρωζώνη θα μείνει «κολλημένη» σε αναιμική ανάπτυξη 1% για πολύ καιρό.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, σε ομιλία του σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φραγκφούρτη, συμπαρατάχθηκε με την άποψη της ΕΚΤ ότι θα επιτευχθεί ο στόχος 2% για τον πληθωρισμό πολύ πιο γρήγορα εάν συνδράμουν και οι κυβερνήσεις με τις κατάλληλες δημοσιονομικές πολιτικές.

Σύμφωνα με τον κ. Τζεντιλόνι, το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης έδωσε στην Ε.Ε. την εξουσία να περιορίζει τα κρατικά ελλείμματα και επίπεδα χρέους. Σημείωσε όμως ότι δεν επιτρέπει στις Βρυξέλλες να υποχρεώσουν τις χώρες με δημοσιονομικά περιθώρια να ξοδέψουν περισσότερα.

«Αυτό περιορίζει τα όρια των δυνατοτήτων μας για την επίτευξη της κατάλληλης δημοσιονομικής στάσης για την Ευρωζώνη. Και ίσως να μην ήταν πρόβλημα σε ένα φυσιολογικό μακροοικονομικό περιβάλλον, αλλά, όπως έχω πει, οι συνθήκες που βιώνουμε δεν είναι φυσιολογικές και ενδεχομένως να συνεχισθούν», ανέφερε ο κ. Τζεντιλόνι.

«Από τη στιγμή που οι δημοσιονομικές πολιτικές είναι ευθύνη των χωρών-μελών, ο συντονισμός είναι ζωτικής σημασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!