Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Καλαμάτα: Αρχίζει σε κλίμα έντασης το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Καλαμάτα: Αρχίζει σε κλίμα έντασης το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Καλαμάτα: Αρχίζει σε κλίμα έντασης το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Του Στέλιου Παπαπέτρου
[email protected]

Στην Καλαμάτα και στις εργασίες του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που αρχίζει σήμερα, μεταφέρεται το κλίμα έντασης και αλληλοκατηγοριών που διαμορφώθηκε ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και τις παρατάξεις της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ).

Η βαριά ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί οδήγησε στην αποτυχία πραγματοποίησης συνεδρίου της ΟΙΥΕ, έπειτα από τρεις προσπάθειες, με αποτέλεσμα να μην αναδειχθούν εκπρόσωποι για το συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη μεγαλύτερη ομοσπονδία εργαζομένων της χώρας.

Στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκεται το θέμα της νομιμότητας των διαδικασιών μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται οι σύνεδροι. Το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες, καθώς οι μεν πρώτοι κάνουν λόγο για προσπάθεια «ανάδειξης νόθων αντιπροσώπων και στελεχών της εργοδοσίας», ενώ η ΟΙΥΕ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ για τη δημιουργία «κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού με στόχο την παρεμπόδιση των συλλογικών εργασιών της μεγαλύτερης ομοσπονδίας εργαζομένων».

Το κλίμα έντασης έχει διαπεράσει και τη διαδικασία προς το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αργά χθες το βράδυ η ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «ο κατήφορος των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών από στελέχη του ΠΑΜΕ δεν σταμάτησε με τη ματαίωση του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ. Συνεχίστηκε πριν καν την έναρξη του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με τον προπηλακισμό και την άσκηση βίας σε απλούς εργαζόμενους της Συνομοσπονδίας που ήταν επιφορτισμένοι με τη διανομή των καρτών συμμετοχής στους συνέδρους της ΓΣΕΕ».

Στις 7.00 σήμερα το απόγευμα η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει στην Καλαμάτα εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού της πόλης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της, ενώ μισή ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!