Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Καύσιμα: Σε ετοιμότητα για ελέγχους-τιμές τα συναρμόδια υπουργεία
[Η Ναυτεμπορική]: Καύσιμα: Σε ετοιμότητα για ελέγχους-τιμές τα συναρμόδια υπουργεία

[Η Ναυτεμπορική]: Καύσιμα: Σε ετοιμότητα για ελέγχους-τιμές τα συναρμόδια υπουργεία

Τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά πετρελαίου παρακολουθούν στενά τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Ανάπτυξης-Επενδύσεων, που δηλώνουν έτοιμα να αντιμετωπίσουν τυχόν φαινόμενα κερδοσκοπίας λόγω της πορείας των διεθνών τιμών του «μαύρου χρυσού».

Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΝ, υπό τον υφυπουργό Ενέργειας, Γεράσιμο Θωμά, και τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Αλεξάνδρας Σδούκου, του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, κι εκπροσώπων των εταιρειών διύλισης, του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) και των βενζινοπωλών.

«Όλοι οι φορείς της αγοράς μετέφεραν το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, καθώς ήδη πολλά από τα πρατήρια απορρόφησαν τη μικρή αύξηση των τιμών χονδρεμπορικής κι ο ανταγωνισμός λειτουργεί. Δεν υφίστανται προβλήματα προμήθειας. Τα αποθέματα είναι επαρκή, τα δε ελληνικά διυλιστήρια είναι ευέλικτα, καθώς μπορούν να αγοράσουν και να επεξεργαστούν πετρέλαιο από διάφορες πηγές» δήλωσε, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Θωμάς.

Ο υφυπουργός Ενέργειας υπογράμμισε ότι για να υπάρξει μακροοικονομική επίπτωση από την άνοδο των τιμών, πρέπει οι υψηλές τιμές να παγιωθούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπενθύμισε ότι οι τρέχουσες τιμές του «μαύρου χρυσού» είναι χαμηλότερες από αυτές της περιόδου Απριλίου-Ιουνίου 2019 και πολύ χαμηλότερες σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!