Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: JPMorgan: Βλέπει Τζόνσον πρωθυπουργό, νέα παράταση στο Brexit, αλλά και κίνδυνο no deal
[Η Ναυτεμπορική]: JPMorgan: Βλέπει Τζόνσον πρωθυπουργό, νέα παράταση στο Brexit, αλλά και κίνδυνο no deal

[Η Ναυτεμπορική]: JPMorgan: Βλέπει Τζόνσον πρωθυπουργό, νέα παράταση στο Brexit, αλλά και κίνδυνο no deal

Η αποτυχία της Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει στήριξη επί της νέας πρότασής της αυξάνει τον κίνδυνο μίας εξόδου χωρίς συμφωνία, προειδοποιεί η JPMorgan.

Η αποτυχία της Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει στήριξη επί της νέας πρότασής της αυξάνει τον κίνδυνο μίας εξόδου χωρίς Συμφωνία, προειδοποιεί η JPMorgan. To πιο ισχυρό, με διαφορά, σενάριο για την αμερικανική επενδυτική τράπεζα είναι ωστόσο μία περαιτέρω παράταση στο Brexit.

Στον απόηχο των χθεσινών εξελίξεων, η JPMorgan αύξησε τις πιθανότητες του no deal Brexit στο 25% από 15%. Παράλληλα αύξησε στο 60% από 50% την πιθανότητα παράτασης του Άρθρου 50 και περιόρισε δραστικά στο 15% από 35% τις πιθανότητες μίας εξόδου στη βάση της Συμφωνίας, που έκλεσει η Μέι με τους 27.

Σε σημείωμά της προς τους επενδυτές υπό τον τίτλο «Brexit: Ώρα να φοβηθούμε, καθώς η προοπτική no deal αυξάνεται» η JPMorgan προσδιορίζει ως βασικό σενάριο την ανάδειξη του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία τον Σεπτέμβριο. «Ο Μπόρις Τζόνσον αναδεικνύεται πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεμβρίου βασισμένος σε πλατφόρμα για έξοδο χωρίς συμφωνία. Η Ε.Ε. απορρίπτει το κεντρικό του αίτημα για απόσυρση του backstop από τη Συμφωνία Αποχώρησης» αναφέρει η τράπεζα. «Η Βουλή αρχίζει διαδικασία πίεσης προς τον Τζόνσον να επιδιώξει νέα πάραταση του Άρθρου 50 και ο Τζόνσον προκηρύσσει γενικές εκλογές» συμπληρώνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!