Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: JPMorgan: Τι περιμένει για τις ελληνικές τράπεζες το 2020
[Η Ναυτεμπορική]: JPMorgan: Τι περιμένει για τις ελληνικές τράπεζες το 2020

[Η Ναυτεμπορική]: JPMorgan: Τι περιμένει για τις ελληνικές τράπεζες το 2020

Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται «στο μονοπάτι της ομαλοποίησης» επισημαίνει η JPMorgan, επικαλούμενη την επιστροφή των καταθέσεων στο σύστημα, τις νέες χορηγήσεις , αλλά και τη βελτίωση του προφίλ χρηματοδότησης των πιστωτικών ιδρυμάτων. Υπολογίζει δε ότι έως το 2022 οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα έχουν χορηγήσει νέα δάνεια ύψους 70 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan αν και το ποσοστό των κόκκινων δανείων παραμένει υψηλό, ο ρυθμός μείωσής τους είναι «ενθαρρυντικός». Σημειώνεται ότι στο σύνολό τους τα μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας βλέπουν πτώση των μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων σε μονοψήφιο ποσοστό τα επόμενα χρόνια. Στα θετικά για τον τραπεζικό κλάδο και η ανάκαμψη των τιμών των ακινήτων, η οποία ενισχύει την αποτίμηση των collaterals.

Η εικόνα για τις συστάσεις της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας για τις μετοχές των τραπεζών είναι πάντως μεικτή, αφού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σχέδιο του κάθε ιδρύματος για την μείωση των κόκκινων δανείων, την ποιότητα του ενεργητικού, αλλά και το πόσο έχει ήδη «τρέξει» ο κάθε τίτλος στο χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα οι αναλυτές της JPMorgan διατηρούν τη σύσταση «υπεραπόδοσης» (overweight) για την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank, κάτι που σημαίνει ότι περιμένει επιδόσεις υψηλότερες της αγοράς και ουσιαστικά ισοδυναμεί με παρότρυνση αγοράς της μετοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!