Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιταλικές ανησυχίες στις ευρωαγορές
[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλικές ανησυχίες στις ευρωαγορές

[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλικές ανησυχίες στις ευρωαγορές

Συγκρατημένες απώλειες εμφανίζουν στην εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, εν μέσω των ανησυχιών για το ιταλικό δημοψήφισμα της Κυριακής, αλλά και της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για την πετρελαϊκή αγορά.

Συγκεκριμένα, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,34% στις 340,82 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει πτώση κατά 0,26% στις 6.766 μονάδες και ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες κατά 0,72% στις 10.564 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,40% στις 4.560 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 διολισθαίνει κατά 0,42% στις 8.651 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB μειώνεται κατά 0,53% στις 16.841 μονάδες.

Οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής, καθώς τυχόν επικράτηση του «όχι» ενδεχομένως να συνεπάγεται την παραίτηση του πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, και την είσοδο της Ιταλίας σε μία περίοδο μακράς πολιτικής αβεβαιότητας. Οι αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι μία τέτοια εξέλιξη, θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις ιταλικές τράπεζες, εν μέσω μάλιστα, και της προσπάθειας ανακεφαλαιοποίησης τους.

Στο μεταξύ, οι χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν χθες στην πρώτη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής αργού από το 2008, θέτοντας ως στόχο την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!