Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε, αλλά ο Σαλβίνι καραδοκεί
[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε, αλλά ο Σαλβίνι καραδοκεί

[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε, αλλά ο Σαλβίνι καραδοκεί

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας ορκίστηκε. Έπειτα από δύο εβδομάδες διαπραγματεύσεων, ο Τζουζέπε Κόντε παρουσίασε χθες το κυβερνητικό σχήμα. Πολιτικοί αναλυτές ωστόσο διατηρούν πολλές αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα μίας κυβέρνησης στην οποία καλούνται να συνεργαστούν δύο πολιτικοί αντίπαλοι: το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και ο έως πρότινος μεγάλος επικριτής του, το αντισυστημικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Νέος υπουργός Εξωτερικών ορίστηκε ο Λουίτζι ντι Μάιο, επικεφαλής του M5S, ενώ νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι από το Δημοκρατικό Κόμμα, ο οποίος έχει προεδρεύσει της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η πρώτη πρόκληση με την οποία θα έρθει αντιμέτωπος είναι ο προϋπολογισμός του 2020. Η Λουτσιάνα Λαμοργκέζε, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας του Μιλάνου η οποία δεν πρόσκειται σε κανένα κόμμα, θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, στη θέση του Ματέο Σαλβίνι. Η νέα κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα απομακρυνθεί από τη σκληρή μεταναστευτική γραμμή του πρώην υπουργού Εσωτερικών.

Οι δέκα υπουργοί του Κόμματος Πέντε Αστέρων (M5S), οι εννέα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), το μεγαλύτερο κόμμα της αριστεράς καθώς και ένας από το μικρό αριστερό κόμμα Ελεύθεροι και Ίσοι (LEU) και η υπουργός Εσωτερικών, που δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα, ορκίστηκαν, πίστη στη Δημοκρατία, στο Σύνταγμα και στους νόμους.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση απαρτίζεται από παραδοσιακά πολιτικούς εχθρούς, το οποίο – επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές – αφήνει πολλά περιθώρια αποτυχίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!