Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Κοντά οι τίτλοι τέλους για την 65η μεταπολεμική κυβέρνηση- Ποια θα είναι η συνέχεια;
[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Κοντά οι τίτλοι τέλους για την 65η μεταπολεμική κυβέρνηση- Ποια θα είναι η συνέχεια;

[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Κοντά οι τίτλοι τέλους για την 65η μεταπολεμική κυβέρνηση- Ποια θα είναι η συνέχεια;

H τύχη της ιταλικής κυβέρνησης κρίνεται σήμερα, με τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, να ετοιμάζεται να εμφανιστεί ενώπιον της Γερουσίας στις 16:00 ώρα Ελλάδος (13:00 GMT), όπου πιθανότατα θα αναγκαστεί να υποβάλλει την παραίτησή του. Αν δεν το κάνει, η Λέγκα θα καταθέσει πρόταση μομφής. Και τα δύο σενάρια θα σημάνουν το τέλος της 65ης μεταπολεμικής κυβέρνησης στην Ιταλία, μόλις 14 μήνες μετά το σχηματισμό της. Το τι θα συμβεί στη συνέχεια όμως δεν είναι τόσο ξεκάθαρο.

Τις εξελίξεις πυροδότησε η απόφαση του Ματέο Σαλβίνι, αρχηγού της Λέγκας, να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, με πρόφαση τη διαφωνία για ένα project υπερταχείας σιδηροδρομικής σύνδεσης και θέλοντας στην πραγματικότητα να εκμεταλλευθεί την απογείωση των ποσοστών του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις. Ο Σαλβίνι, με μία ακροδεξιά ατζέντα που στηρίζεται στη σκληρή στάση στο μεταναστευτικό, αλλά και σε υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις, επιδιώκει πρόωρες εκλογές, που πιστεύει ότι θα τον οδηγήσουν στην αυτοδυναμία και τον πρωθυπουργικό θώκο.

Ωστόσο δύο άσπονδοι «φίλοι», το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το Δημοκρατικό Κόμμα, θα επιχειρήσουν να ανακόψουν τα σχέδιά του, τουλάχιστον για φέτος. Τα δύο κόμματα έουν αρκετές ψήφους αθροιστικά να συγκροτήσουν μία συμμαχία για προσωρινή κυβέρνηση και να αφήσουν τον Σαλβίνι στα κρύα του λουτρού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!