Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Κατρακυλά η δημοτικότητα του Ματέο Σαλβίνι
[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Κατρακυλά η δημοτικότητα του Ματέο Σαλβίνι

[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Κατρακυλά η δημοτικότητα του Ματέο Σαλβίνι

Παρότι παραμένει το πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, η δημοτικότητα της Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι συνεχίζει να κατρακυλά, υποχωρώντας στις τελευταίες δημοσκοπήσεις κάτω από το 30%.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ιταλικού Ινστιτούτου Ixè, για πρώτη φορά από τα τέλη Οκτωβρίου η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι η Λέγκα λαμβάνει το 29,9% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ξεπερνά το 20,2%.

Όπως σημειώνουν οι σχολιαστές, τα ποσοστά του κόμματος Σαλβίνιη παρουσιάζουν κάμψη για πέμπτη συνεχή εβδομάδα, έστω κι αν παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων έχει το 16% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας αυξάνει τα ποσοστά του και αγγίζει το 10,5%.

Η «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραμένει σταθερή με ποσοστό 7% , ενώ το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι «Ζωντανή Ιταλία», σύμφωνα με το δημοσκοπικό ινστιτούτο Ixè, εξασφαλίζει μόνο το 3,6% της πρόθεσης ψήφου.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την κρίσιμη αναμέτρηση της 26ης Ιανουαρίου στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια (περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια), η ίδια έρευνα προσθέτει ότι ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Στέφανο Μπονατίσι μέχρι τώρα πείθει το 47,2% των ψηφοφόρων, ενώ η κύρια αντίπαλός του – η υποψήφια της Λέγκα Λουτσία Μποργκοντζόνι- λαμβάνει την στήριξη του 40,1% των ερωτηθέντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!