Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Κάμερες σε όλα τα γηροκομεία μετά από περιστατικά κακοποίησης ηλικιωμένων
[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Κάμερες σε όλα τα γηροκομεία μετά από περιστατικά κακοποίησης ηλικιωμένων

[Η Ναυτεμπορική]: Ιταλία: Κάμερες σε όλα τα γηροκομεία μετά από περιστατικά κακοποίησης ηλικιωμένων

Οι 30 «φιλοξενούμενοι» του οίκου ευγηρίας δεν μπορούσαν, συχνά, να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους, ενώ πολλές φορές το προσωπικό δεν τους άφηνε ούτε να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες (φωτ. αρχείου).

Έρευνα σε βάρος 18 ατόμων διέταξε η εισαγγελίας της Κάτω Ιταλίας, με την κατηγορία της κακοποίησης ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας. Πρόκειται για τους εργαζόμενους και τον διευθυντή ιδιωτικού οίκου ευγηρίας, κοντά στην πόλη Σαλέρνο, στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολης.

Την ίδια στιγμή, η βουλή της Ρώμης ενέκρινε την Τετάρτη νόμο ο οποίος επιτρέπει την τοποθέτηση καμερών σε όλα τα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και οίκους ευγηρίας της χώρας, «για την καταπολέμηση των βίαιων συμπεριφορών σε βάρος ανυπεράσπιστων παιδιών και ηλικιωμένων». Το τελικό «πράσινο φως», τώρα, θα πρέπει να δοθεί με την θετική ψήφο της γερουσίας.

Σε βίντεο το οποίο τράβηξαν οι καραμπινιέροι, με κρυφές κάμερες που κατάφεραν να τοποθετήσουν στο γηροκομείο στην περιφέρεια της Νάπολης, μπορεί κανείς να διακρίνει τους εργαζόμενους να χαστουκίζουν τους ηλικιωμένους, να τους εξυβρίζουν, να τους σπρώχνουν και να τους απειλούν.

Οι 30 «φιλοξενούμενοι» του οίκου ευγηρίας δεν μπορούσαν, συχνά, να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους, ενώ πολλές φορές το προσωπικό δεν τους άφηνε ούτε να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!