Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισραηλινοπαλαιστινιακή σύρραξη: Η ζωή στη Λωρίδα της Γάζας
[Η Ναυτεμπορική]: Ισραηλινοπαλαιστινιακή σύρραξη: Η ζωή στη Λωρίδα της Γάζας

[Η Ναυτεμπορική]: Ισραηλινοπαλαιστινιακή σύρραξη: Η ζωή στη Λωρίδα της Γάζας

Περίπου 450 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία δύο 24ωρα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, το οποίο έχει απαντήσει με περισσότερες από 200 αεροπορικές επιδρομές.

Η «ιστορία» κρατάει μήνες και ακολουθεί το ίδιο μοτίβο: ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, αεροπορικές επιδρομές ως αντίποινα από την πλευρά του Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι βυθίζονται σε υπόγεια, οι Ισραηλινοί κρύβονται σε καταφύγια. Κάθε φλόγα και μια νέααπειλή πολέμου. Και όλα επανέρχονταν σε δήθεν φυσιολογικούς ρυθμούς με το πρώτο φως της ημέρας. Έως την Παρασκευή, οπότε η ένταση κλιμακώθηκε επικίνδυνα και η Μέση Ανατολή έγινα ξανά «καζάνι που βράζει».

Συνολικά, περίπου 450 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία δύο 24ωρα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, το οποίο έχει απαντήσει με περισσότερες από 200 αεροπορικές επιδρομές. Μέχρι στιγμής, τέσσερις άμαχοι Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους και 16 Παλαιστίνιοι. Έπειτα και από το αιματηρό αυτό Σαββατοκύριακο, η Λωρίδα της Γάζας έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Πώς είναι η ζωή των Παλαιστινίων της περιοχής; Βάσει στοιχείων του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, το BBC δίνει την εξής εικόνα:

Πατρίδα περίπου 1,9 εκατομμυρίων ανθρώπων, η Γάζα έχει μήκος μόλις 41 χλμ. και πλάτος 10 χλμ, ένας θύλακας που περιβάλλεται από την Μεσόγειο και συνορεύει με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!