Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Φόβοι για λουκέτο σε 500 ξενοδοχεία λόγω Thomas Cook
[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Φόβοι για λουκέτο σε 500 ξενοδοχεία λόγω Thomas Cook

[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Φόβοι για λουκέτο σε 500 ξενοδοχεία λόγω Thomas Cook

Με λουκέτο απειλούνται 500 ξενοδοχεία στην Ισπανία, εξαιτίας της κατάρρευσης του βρετανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Thomas Cook, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Ξενοδόχων της Ισπανίας.

«Υπάρχουν 500 ξενοδοχεία που θα κλείσουν άμεσα εξαιτίας της πτώχευσης της Thomas Cook και η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί εάν η κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, Χουάν Μολάς.

Μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Cinco Dias, ο κ. Μολάς εκτίμησε πως οι οφειλές της Thomas Cook στις τουριστικές επιχειρήσεις ενδέχεται να ξεπαράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. «Το ποσό θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Μονάχα για 8 ξενοδοχειακές αλυσίδες το ποσό αγγίζει τα 100 εκατομμύρια» εξήγησε ο κ. Μολάς.

Από τα 500 ξενοδοχεία που κινδυνεύουν, τα 100 εξαρτιόντουσαν οικονομικά αποκλειστικά από την Thomas Cook. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ξενοδόχων αναφέρει χαρακτηριστικά το παράδειγμα ενός ξενοδοχείου στη Φουερτεβεντούρα, στις Κανάριες Νήσους, που πρόσφατα δαπάνησε 20 εκατομμύρια ευρώ σε εργασίες ανακαίνισης και που θα βρεθεί με 700 δωμάτια άδεια από την 7η Οκτωβρίου και 200 υπαλλήλους που θα πρέπει να απολύσει.

Το Thomas Cook ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Ισπανία, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν 7,3 εκατομμύρια τουρίστες, μόνο το 2018, ήτοι σχεδόν το 9% του συνολικού αριθμού επισκεπτών, βάσει των στατιστικών στοιχείων από τα ισπανικά αεροδρόμια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!