Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Αντίστροφη μέτρηση προτού η χώρα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές
[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Αντίστροφη μέτρηση προτού η χώρα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές

[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Αντίστροφη μέτρηση προτού η χώρα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές

Πάμπλο Κασάδο, Πέδρο Σάντσεζ, Άλμπερτ Ριβέρα και Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Επί περίπου 40 χρόνια, οι μετεκλογικές συζητήσεις του βασιλιά της Ισπανίας με τα πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης ήταν σε γενικές γραμμές μία ανιαρή τυπική διαδικασία. Όλοι λίγο – πολύ γνώριζαν ποιος θα στηρίξει τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο για να λάβει την εντολή.

Όλα άλλαξαν το 2016, όταν ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των αριστερών Podemos ενημέρωσε τον βασιλιά Φελίπε σχετικά με την πρόταση κυβέρνησης συνασπισμού με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), την οποία ο βασιλιάς δεν γνώριζε.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα, τρία χρόνια μετά, καθώς κανένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας – το PSOE, το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP), το κεντροδεξιό Ciudadanos και το Podemos – δεν γνωρίζουν τις προτάσεις που θα καταθέσουν στον βασιλιά κατά τον νέο γύρο συνομιλιών, ο οποίος είναι πλέον κρίσιμος στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα μετά τις εκλογές του περασμένου Απριλίου.

Εάν από τις συζητήσεις αυτές δεν προκύψει ένας υποψήφιος ο οποίος θα πάρει εντολή κυβέρνησης συνασπισμού, το κοινοβούλιο θα διαλυθεί και η χώρα θα οδηγηθεί σε επανάληψη των εκλογών. Σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι οι τέταρτες εκλογές σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Την έκπληξη αυτή τη φορά δεν έκανε ο Ιγκλέσιας, αλλά ο αρχηγός των Ciudadanos, ο Άλμπερτ Ριβέρα, ο οποίος έκανε μία αναπάντεχη προσφορά, αναφέρει «El Pais». Ειδικότερα, ο Ριβέρα, πρότεινε στον επικεφαλής του PP Πάμπλο Κασάδο να προσφέρουν στον Πέδρο Σάντσεθ – που ασκεί χρέη πρωθυπουργού – υπό όρους αποχή στο Κοινοβούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!