Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Ανοικτό το ενδεχόμενο αναστολής εξουσιών της κυβέρνησης της Καταλωνίας
[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Ανοικτό το ενδεχόμενο αναστολής εξουσιών της κυβέρνησης της Καταλωνίας

[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Ανοικτό το ενδεχόμενο αναστολής εξουσιών της κυβέρνησης της Καταλωνίας

H ισπανική κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης Ραφαέλ Καταλά, δεν απέκλεισε την εφαρμογή στην Καταλωνία του αμφιλεγόμενου άρθρου 155 του Συντάγματος για την αναστολή των εξουσιών των τοπικών κυβερνήσεων σε περίπτωση που πλήττεται η εθνική κυριαρχία.

Ο Ισπανός υπουργός επαίνεσε ταυτόχρονα και τη στάση που τήρησαν οι δυνάμεις της τάξης κατά την επέμβασή τους, την Κυριακή, για να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της αυτόνομης περιοχής.

«Το 155 είναι εδώ και προτιθέμεθα να ασκήσουμε τον νόμο σε όλη του την ισχύ. Η υποχρέωσή μας είναι να επιλύουμε προβλήματα και θα το κάνουμε μολονότι ορισμένα από τα συγκεκριμένα μέτρα μπορεί να μας προκαλούν πόνο. Αλλά εάν κάποιος βούλεται να διακηρύξει την ανεξαρτησία του, θα πρέπει τότε να του πούμε ότι δεν μπορεί», τόνισε ο κ. Καταλά σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE.

Όσον αφορά τη δράση της αστυνομίας και της πολιτοφυλακής στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας, ο Ραφαέλ Καταλά τη χαρακτήρισε «υποδειγματική», ενώ και ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο εξέφρασε «τη λύπη του για τους τραυματίες και από τις δύο πλευρές».

«Όσο κι εάν προσπάθησε κανείς να εστιάσει στο αντίθετο, εγώ βλέπω πώς συμπεριφέρονται απέναντι σε δημόσιες αναταραχές οι αστυνομίες κρατών, των οποίων σήμερα τα μέσα ενημέρωσης εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!