Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Είσοδος της Engel & Völkers στις πολυτελείς κατοικίες
[Η Ναυτεμπορική]: Είσοδος της Engel & Völkers στις πολυτελείς κατοικίες

[Η Ναυτεμπορική]: Είσοδος της Engel & Völkers στις πολυτελείς κατοικίες

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Με στόχο να κατακτήσει μερίδιο αγοράς 10% στον κλάδο των αγοραπωλησιών πολυτελών κατοικιών, στα επόμενα τρία χρόνια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το μητροπολιτικό κέντρο που ίδρυσε τον Ιανουάριο στην Αθήνα η Engel & Völkers, πολυεθνική εταιρεία real estate, leader στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Engel & Völkers στην Ελλάδα, Ναταλί Λεονταράκη, η επένδυση της εν λόγω πολυεθνικής σε αυτή τη χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαία. Η ελληνική αγορά ακινήτων έχει εισέλθει σε ανοδικό κύκλο, έπειτα από 8 χρόνια πτώσης των τιμών και το ενδιαφέρον κυρίως των ξένων για αγορά κατοικίας είναι μεγάλο. Το 2018 έγιναν συναλλαγές πολυτελών βιλών στα παραθαλάσσια θέρετρα της Γλυφάδας, της Βούλας και της Βουλιαγμένης της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ για ένα ακίνητο. Τα διαμερίσματα στο Κολωνάκι και στην Πλάκα, κοντά στην Ακρόπολη, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, άγγιξαν τα 5.000 ευρώ ανά τ.μ. ευρώ.

Η εκτίμηση είναι ότι ο αριθμός των συναλλαγών θα αυξάνεται 10% με 15% ετησίως τα επόμενα χρόνια.

Όπως εξήγησε χθες η κ. Λεονταράκη κατά την πρώτη επίσημη ενημέρωση του Τύπου, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου της Engel & Völkers, Sven Odia, η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών είναι ξένοι. Έρευνα που διενήργησε η εταιρεία έδειξε ότι το ποσοστό των αλλοδαπών αγοραστών είναι 62%, ωστόσο σε αυτό δεν περιλαμβάνονται όσοι αγοράζουν μέσω εταιρειών, με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως οι ξένοι αγοραστές κατοικιών συνιστούν σήμερα ένα ποσοστό επί του συνόλου που ξεπερνά το 90%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!