Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ηρώδειο: Μπαλέτα Μπεζάρ με μουσική Θεοδωράκη και Boléro του Ραβέλ
[Η Ναυτεμπορική]: Ηρώδειο: Μπαλέτα Μπεζάρ με μουσική Θεοδωράκη και Boléro του Ραβέλ

[Η Ναυτεμπορική]: Ηρώδειο: Μπαλέτα Μπεζάρ με μουσική Θεοδωράκη και Boléro του Ραβέλ

«Οι άνθρωποι είναι γεννημένοι να χορεύουν! Είναι μέρος της φύσης τους» έλεγε ο Μωρίς Μπεζάρ (1927-2007). Διάσημος χορευτής – χορογράφος και θεμελιωτής του σύγχρονου χορού, γέμιζε με τις μοναδικές παραστάσεις του στάδια μεγάλης χωρητικότητας, γράφοντας ιστορία με τα θρυλικά μπαλέτα της Λωζάννης που ίδρυσε το 1987 και διηύθυνε για μία εικοσαετία -έως τον θάνατό του, ανοίγοντας την τέχνη του στο ευρύτερο κοινό. Και, φυσικά, ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ελλάδα.

Τα μπαλέτα του, με επικεφαλής τον χορογράφο Ζιλ Ρομάν, διάδοχο του Μπεζάρ στην καλλιτεχνική διεύθυνση, συνεχίζουν την πορεία τους, διατηρώντας το υψηλό επίπεδό τους. Αυτόν τον μήνα επανέρχονται στο Ηρώδειο για δύο παραστάσεις, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, με ένα ensemble 60 χορευτών σ’ ένα πρόγραμμα με δύο χορογραφίες-σταθμούς του Μπεζάρ: «7 ελληνικοί χοροί» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και «Boléro» του Ραβέλ, που αποθεώνουν την τέχνη του μπαλέτου.

Στην παράσταση του Ηρωδείου θα παρουσιαστεί, επίσης, η χορογραφία «Tous les hommes presque toujours s’ imaginent» του βραβευμένου Ζιλ Ρομάν.

«7 Ελληνικοί Χοροί»

Αυθεντικά ελληνικά «βήματα» ενσωματωμένα στη χορογραφία του Μπεζάρ φέρνουν στο μυαλό το άρωμα και το χρώμα της Ελλάδας. Ο διάσημος χορευτής-χορογράφος, γοητευμένος από τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, οργάνωσε με μαθηματική ακρίβεια τη χορογραφία του, εξυμνώντας την Ελλάδα, τον πολιτισμό και την ιστορία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!