Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιρλανδία: Θεαματική άνοδος των Πρασίνων στις ευρωεκλογές
[Η Ναυτεμπορική]: Ιρλανδία: Θεαματική άνοδος των Πρασίνων στις ευρωεκλογές

[Η Ναυτεμπορική]: Ιρλανδία: Θεαματική άνοδος των Πρασίνων στις ευρωεκλογές

Θεαματικά αύξησαν τα ποσοστά τους οι Πράσινοι στην Ιρλανδία, στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν χθες Παρασκευή, σύμφωνα με τα exit polls, και αναμένεται να αναδειχθούν πρώτο κόμμα στην πρωτεύουσα Δουβλίνο.

Σύμφωνα με τα exit polls του ινστιτούτου RED C, που μεταδόθηκαν από τη δημόσια ιρλανδική ραδιοτηλεόραση RTÉ, ο Κιέραν Καφ των Πρασίνων εξασφάλισε το 23% των ψήφων, 9 εκατοστιαίες μονάδες περισσότερες από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα χάσει την έδρα. Το Φίνε Γκαέλ συγκέντρωσε το 14% των ψήφων και το Φιόνα Φέιλ 12%, ενώ το Σιν Φέιν περιορίζεται στο 10%.

Οι Πράσινοι μπορεί επίσης να καταλάβουν έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που κρίνονται στις εκλογικές περιφέρειες του Νότου και του Μίντλαντς Νορθ Ουέστ, πρόσθεσε το RTÉ.

Το κεντροδεξιό κόμμα Φίνε Γκαέλ του πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ φαίνεται να κερδίζει δύο έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ το συντηρητικό Φιόνα Φέιλ τουλάχιστον μία. Στην εκλογική περιφέρεια του Νότου, το Φίνε Γκαέλ συγκεντρώνει το 16% των ψήφων, ενώ το Φιόνα Φέιλ, ισοψηφεί με το κεντροαριστερό Σιν Φέιν στο 13%.

Η Ιρλανδία διαθέτει 11 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί συνόλου 751, ωστόσο αναμένεται να εξασφαλίσει ακόμη δύο αφού η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περίπου 3,2 εκατομμύρια πολίτες είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Ιρλανδία, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Ιρλανδία αναμένεται να ανακοινωθούν το πρωί της Δευτέρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!