Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Β. Ιρλανδία: Το Σιν Φέιν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το no deal Brexit του Τζόνσον
[Η Ναυτεμπορική]: Β. Ιρλανδία: Το Σιν Φέιν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το no deal Brexit του Τζόνσον

[Η Ναυτεμπορική]: Β. Ιρλανδία: Το Σιν Φέιν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το no deal Brexit του Τζόνσον

Συνομιλίες στη Βόρεια Ιρλανδία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη χώρα με σκοπό να κερδίσει τη στήριξη στο σχέδιό του για το Brexit, είχε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας. Από την πλευρά του ιρλανδικού εθνικιστικού κόμματος Σιν Φέιν ωστόσο έλαβε σαφή απάντηση ότι το Brexit χωρίς συμφωνία το οποίο προωθεί για τις 31 Οκτωβρίου, θα είναι καταστροφικό, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την ειρηνευτική συμφωνία του 1998, η οποία τερμάτισε τρεις δεκαετίες βίας στην περιοχή.

Στη Βόρεια Ιρλανδία – μετά την επίσκεψή του στη Σκωτία και την Ουαλία – ο Τζόνσον βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πιο δύσκολο γρίφο του Brexit. Ο Τζόνσον προωθεί τη νέα στρατηγική του απειλώντας τις Βρυξέλλες ότι δεν θα καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εάν δεν αφαιρεθεί το επίμαχο κομμάτι του backstop από τη συμφωνία αποχώρησης.

Η Ε.Ε. επιμένει σε αυτό μέχρι κεραίας, προκειμένου αποφευχθούν τα σκληρά ιρλανδικά σύνορα και οι συνοριακοί έλεγχοι. Υποχρέωση της Βρετανίας, βάσει του backstop, είναι να παραμείνει πιστή σε ορισμένους κοινοτικούς κανόνες, σε περίπτωση που κατά τη μεταβατική περίοδο των δύο ετών – εφόσον υπάρξει Brexit και όχι no deal Brexit – και οι δύο πλευρές αποτύχουν να συμφωνήσουν σε μία μελλοντική εμπορική συμφωνία.

«Εκφράσαμε πολύ έντονες αμφιβολίες για αυτή την πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!