Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιρλανδία: Επισήμως αίτημα του Σιν Φέιν στο Φιάνα Φέιλ για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης
[Η Ναυτεμπορική]: Ιρλανδία: Επισήμως αίτημα του Σιν Φέιν στο Φιάνα Φέιλ για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης

[Η Ναυτεμπορική]: Ιρλανδία: Επισήμως αίτημα του Σιν Φέιν στο Φιάνα Φέιλ για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Έναρξη των συνομιλιών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με το αντίπαλό του κεντροδεξιό κόμμα Φιάνα Φέιλ ζήτησε επισήμως σήμερα το αριστερό εθνικιστικό κόμμα Σιν Φέιν στην Ιρλανδία, μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σαββάτου που δεν ανέδειξαν καθαρό νικητή.

Η επίσημη υποβολή του αιτήματος αυτού εντείνει τις πιέσεις προς τον ηγέτη του Φιάνα Φέιλ, τον Μάικλ Μάρτιν, το κόμμα του οποίου εξασφάλισε 38 έδρες στο 160μελές κοινοβούλιο, για να ξεκαθαρίσει τη θέση του όσον αφορά την πιθανότητα μιας συμμαχίας με το Σιν Φέιν, το οποίο διαθέτει μετά τις εκλογές 37 έδρες στο κοινοβούλιο.

Το Σιν Φέιν, το Φιάνα Φέιλ και το κεντροδεξιό κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ, το Φίνε Γκάελ, εξασφάλισαν έκαστο λίγο λιγότερες από το ένα τέταρτο των εδρών στο κοινοβούλιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι δύσκολο να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση αν τουλάχιστον δύο από τα τρία δεν συμφωνήσουν να συνεργαστούν.

«Ο Μάικλ Μάρτιν έχει πει “Είμαι δημοκράτης, ακούω τον λαό και σέβομαι την απόφαση του λαού”, επομένως γνωρίζει ότι ο λαός ψήφισε υπέρ της αλλαγής», σημειώνει η ηγέτης του Σιν Φέιν Μέρι Λου Μακντόναλντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για να αναγγείλει το επίσημο αίτημα που υπέβαλε το κόμμα της στο Φιάνα Φέιλ. «Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε επειγόντως», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!