Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ηράκλειο: Πάνω από 38 τόνους τα κατασχεθέντα αλιεύματα φέτος
[Η Ναυτεμπορική]: Ηράκλειο: Πάνω από 38 τόνους τα κατασχεθέντα αλιεύματα φέτος

[Η Ναυτεμπορική]: Ηράκλειο: Πάνω από 38 τόνους τα κατασχεθέντα αλιεύματα φέτος

Στην ποσότητα-ρεκόρ των 38,4 τόνων ανήλθαν τα αλιεύματα που κατασχέθηκαν φέτος στο Ηράκλειο, ενώ τα πρόστιμα έφτασαν τις 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ηρακλείου Ευθύμη Δουβή, έως σήμερα τα αλιεύματα που κατασχέθηκαν, είτε από επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά σκάφη αλιείας, φτάνουν τους 38 τόνους και 404 κιλά.

«Για να αντιληφθείτε την έκταση, θα σας πω ότι πέρυσι, για παράδειγμα, κατασχέθηκαν περίπου 12 τόνοι αλιευμάτων συνολικά. Βεβαίως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και οι 12 τόνοι είναι μεγάλη ποσότητα, αφού σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, αθροιστικά, περίπου τόσο υπολογίζονται τα αλιεύματα που κατάσχονται» επισήμανε μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν φέτος, φτάνουν τις 20 χιλιάδες ευρώ, ενώ από τους πλειστηριασμούς που έχουν διεξαχθεί, έως σήμερα, στο δημόσιο ταμείο έχουν εισρεύσει πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ.

Σήμερα, όπως είχε ανακοινώσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, διενεργήθηκαν πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για την εκποίηση 4.036 κιλών κόκκινης γαρίδας, 242 κιλών γαλαζοκόκκινης γαρίδας, 61 κιλών γάμπαρης, 72 κιλών μπακαλιάρου, 42 κιλών βαθύτικου σκορπιού, 46 κιλών θράψαλου βυθού , 04 κιλών πεσκαντρίτσας και 20 κιλών μπαλά που κατασχέθηκαν την περασμένη εβδομάδα από ιταλικό σκάφος στο οποίο υπήρχαν αλιευτικά εργαλεία, οι διαστάσεις των οποίων δεν ήταν σύμφωνες με τη νομοθεσία.

Η κατάσχεση έγινε στο πλαίσιο αλιευτικής επιθεώρησης που διενεργήθηκε στον κόλπο του Ηρακλείου από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και στελέχη του Γραφείου Αλιείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!