Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Υψηλών ταχυτήτων» δίκτυο και κτήριο για τον ΟΣΕ
[Η Ναυτεμπορική]: «Υψηλών ταχυτήτων» δίκτυο και κτήριο για τον ΟΣΕ

[Η Ναυτεμπορική]: «Υψηλών ταχυτήτων» δίκτυο και κτήριο για τον ΟΣΕ

Tου Φάνη Ζώη
[email protected]

«Καλύτερες μετακινήσεις με σύγχρονο σιδηρόδρομο» είναι το μήνυμα που επιδίωξε να περάσει στους εργαζόμενους του ΟΣΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Σπηλιόπουλος, τονίζοντας ότι στόχος είναι η απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη το 2022 να καλύπτεται σε τρεις ώρες με το τρένο.

Ο κ. Σπηλιόπουλος, κατά τη διάρκεια κοπής της βασιλόπιτας των εργαζομένων, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προχωρήσει σε ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Μεγάρου στην Καρόλου, όπου είναι τα γραφεία του ΟΣΕ, προσθέτοντας, «ξεκινήσαμε αγώνα δρόμου για να οδηγήσουμε τον ΟΣΕ στη νέα εποχή, με υπερσύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο».

Αυτό σημαίνει ότι σύντομα ο βασικός κορμός ΠΑΘΕ θα διαθέτει σύγχρονο δίκτυο ευρωπαϊκών προδιαγραφών -φιλοδοξεί το 2021 η απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη να καλύπτεται σε 3,30 ώρες-, καθώς θα δοθεί έμφαση στις υποδομές και μεγάλη σημασία στη συντήρηση του δικτύου.
Ικανό δυναμικό

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ στα πρόσφατα γεγονότα, όπως οι πλημμύρες στην Κινέτα και οι χιονοπτώσεις, όπου «τα στελέχη και όλοι οι εργαζόμενοι στις έκτακτες αυτές καταστάσεις έδειξαν ότι υπάρχει τεράστιο και ικανό δυναμικό στον Οργανισμό που μπορεί να πετύχει υψηλούς στόχους όταν υπάρχει συντονισμός και συνεργασία».

Ο κ. Σπηλιόπουλος ανέφερε ότι σύντομα θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του δυτικού προαστιακού με ανακαίνιση της παλαιάς γραμμής και ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο ο προαστιακός της Πάτρας θα φτάνει έως την Κάτω Αχαΐα, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2020 το τρένο από Αθήνα θα φτάνει από το Κιάτο στο Αίγιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!